Categories: Ultima ora

Marian Iancu, încă o suspendare de la LPF

Oficialul lui Poli Timişoara a primit o nouă sancţiune din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesionsiste. Faţă de cele anterioare, aceasta e de-a dreptul mică: trei luni suspendare şi amendă de 15.000 lei. Partenerul de „dialog”, Victor Piţurcă, stă şi el patru etape departe de banca tehnică.

Scandalul izbucnit între preşedintele lui Poli, Marian Iancu,  şi tehnicianul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, s-a lăsat cu suspendări şi amenzi de ambele părţi. Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis sancţionarea celor doi. Astfel, Marian Iancu a primit trei luni de suspendare şi o amendă de 15.000 de lei. Victor Piţurcă nu va sta pe banca tehnică a oltenilor timp de patru etape şi are de plătit 7.950 de lei. Tot în baza art. 50.1 au fost traşi la răspundere Gigi Becali şi Dinu Gheorghe, care au primit câte două luni de suspendare şi vor plăti fiecare 15.000 lei penalităţi.

Marian Iancu are o lungă istorie de suspendări şi amenzi piperate, dictate de mai-marii fotbalului românesc. În octombrie 2008, el a fost suspendat pentru opt luni şi sancţionat financiar cu 300.000 lei, pentru declaraţii calomnioase la adresa lui Mircea Sandu. În timp ce îşi ispăşea pedeapsa, în martie 2009, preşedintele clubului alb-violet s-a ales cu o nouă suspendare, de zece luni, şi o amendă de încă 300.000 de lei, tot pentru că l-a atacat verbal, în mass-media, pe preşedintele FRF. Aceeaşi lună martie s-a dovedit total nefastă pentru Iancu, pentru că, după doar două săptămâni de la precedenta „urechere”, Comisia de Disciplina a FRF l-a sancţionat, din nou, cu o suspendare de 18 luni şi o penalitate sportivă de 450.000 lei. În luna aprilie a acestui an, oficialul lui Poli Timişoara a fost suspendat pentru şapte luni şi nevoit să plătească 150.000 de lei penalitate sportivă, de această dată pentru declaraţii calomnioase la adresa fostului arbitru Ioan Igna.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

17 minute ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

3 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

4 ore ago