Acuze noi la adresa primăriei, în cazul spitalelor

Scandalul legat de concursurile pentru posturile de director la spitalele administrate de Primăria Timişoara a intrat într-o nouă fază. Acum, trei dintre medicii care au renunţat să prezinte la proba scrisă a acestui concurs acuză municipalitatea de încălcarea grosolană a legislaţiei.

„Mi-am dat seama că este o porcărie. Nu s-a regăsit cadrul legal prevăzut de Ministerul Sănătăţii, aşa că am înţeles că au vrut anumiţi oameni. Conform legislaţiei, consiliile de administraţie ale spitalelor respective trebuia să organizeze concursurile. Trebuia să existe o comisie la nivelul fiecăruia, care să se ocupe de asta, nu să se ocupe primăria, la grămadă. Eventual ar fi trebuit fie o comisie la o instituţie superioară, Direcţia de Sănătate Publică sau Primăria Timişoara, care, la rândul ei, să rezolve contestaţiile”, spune dr. Dan Păscuţ, înscris iniţiat la concursul pentru şefia Maternităţii Odobescu. Medicul Daniel Maliţa, care şi-a depus dosarul pentru postul de director la Spitalul Municipal, a renunţat şi el la concurs. „Dispoziţia primarului care anunţa concursul a fost făcută publică în 12 octombrie şi specifica faptul că acesta trebuie organizat la cel puţin 40 de zile de la data publicării într-un cotidian local, unul central şi pe site-urile spitalelor şi al primăriei. Or, într-un cotidian local anunţul a apărut în 18 octombrie, iar în «Viaţa medicală», publicaţia personalului medico-sanitar, în 22 octombrie. Organizatorii au stabilit proba scrisă pentru 25 noiembrie, amânată apoi, din cauza contestaţiilor, pentru 29 noiembrie, deci nu e după cel puţin 40 de zile. Pur şi simplu şi-au încălcat propria dispoziţie. Ordinul 48 din iunie 2010 prevede că acest concurs trebuie organizat de consiliul de administraţie al spitalului”, a precizat Maliţa. „Am renunţat să mă prezint la susţinerea proiectului de management din motive personale, dar sunt de părere că nu s-a respectat legea în organizarea concursului”, a declarat, la rândul lui, dr. Dorin Vancea, fost candidat pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Primăria mai are de organizat un singur concurs, pentru postul de director al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, unde candidaţii nu au reuşit să obţnă note de trecere la proiectul de management. „Din punctul nostru de vedere, concursul a fost corect organizat. Cei care au fost interesaţi s-au prezentat, iar dacă ceva nu le-a convenit puteau să facă contestaţie”, a spus Flavius Boncea, purtător de cuvânt la PMT.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

11 minute ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

16 minute ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

O oră ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago