S-au luat cu acte

Este oficial: PSD face parte din Alianța Centru-Dreapta! După ce fiecare dintre cele trei partide a votat majoritar aderarea în Ședința de Consiliu, acordul dintre social-democrați și ACD s-a semnat la București.

Negocieri pentru candidați și alegeri cu liste comune, atât la locale, cât și la parlamentare – este programul de pe agenda noii alianțe. „Urmează să se formeze comisiile județene paritare care să pună în discuție toate funcțiile de la nivel județean. În plus, se vor efectua două studii sociale de către PSD și ACD, în mai și în iunie, care vor definitiva locurile pentru fiecare dintre partide”, a explicat președintele PSD Timiș, Titu Bojin. Acesta spune că textul protocolului prevede candidați pe liste comune la alegerile locale, dar termenii se pot negocia la nivelul forurilor județene.

Maria Grapini, președintele PC Timiș explică mecanismul după care se vor purta negocierile pentru candidații de la alegerile locale și parlamentare. „La nivel de județe se va merge într-o negociere absolut echitabilă. ACD, care are deja semnat juridic acest mod de cooperare, va negocia, împărțind cu PSD și la nivel de țară numărul de consilii județene și candidații de la orașe și reședințe de județ. La nivelul județului Timiș, ACD se va așeza la masa de negocieri cu PSD și vor fi candidați unici. Atât la nivel de primărie, cât și de consiliu județean, va fi un singur candidat, astfel încât se vor face sondaje și dacă PSD va avea un candidat mai bun, noi (n.r. PNL+PC) vom susține acel candidat. Dacă la Primărie se va constata că ACD are un candidat mai bun, și PSD va susține candidatul nostru”, a explicat Grapini. În ceea ce privește alegerile parlamentare, liderul PC Timiș spune că pe fiecare colegiu, prioritate va avea parlamentarul din mandatul trecut. „Și în acest caz se va trece pe sondaje de opinie. În cazul în care se va schimba numărul de colegii, are dreptul să aleagă cel mai apropiat colegiu față de cel care l-a mandatat”, spune Grapini.

Share
Published by
Renate Simion
Tags: pnlpsd

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago