Ingrediente (cantităţile diferă în functie de vasul termorezistent pe care-l folosiţi)
500-700 g file şalău fără piele
200 g piure de cartofi
400 g ciuperci proaspete
100 g caşcaval
50 g unt
100 ml vin alb
nucşoară
sare, piper
foi dafin
piper boabe
Mod de preparare:
Peştele se fierbe în puţina apă, în care se adaugă foile de dafin, piperul boabe, sare şi feliile de lămâie. În piure se adaugă nucşoară.
Ciupercile se înăbuşă în unt, sare şi piper, iar spre sfârşit se adaugă 50 ml din supa rezultată din fierberea peştelui şi vinul, se lasă pe foc şi se amestecă până la formarea sosului.
Într-un vas termorezistent se aşază peştele în mijloc, se adaugă piureul cu un şpriţ de jur imprejur, iar deasupra se pune sosul de ciuperci şi vin. Se rade caşcavalul şi se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Se serveşte ca atare, pe un platou ornat cu lămâie şi frunze de salată.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…