Ingrediente (cantităţile diferă în functie de vasul termorezistent pe care-l folosiţi)
500-700 g file şalău fără piele
200 g piure de cartofi
400 g ciuperci proaspete
100 g caşcaval
50 g unt
100 ml vin alb
nucşoară
sare, piper
foi dafin
piper boabe
Mod de preparare:
Peştele se fierbe în puţina apă, în care se adaugă foile de dafin, piperul boabe, sare şi feliile de lămâie. În piure se adaugă nucşoară.
Ciupercile se înăbuşă în unt, sare şi piper, iar spre sfârşit se adaugă 50 ml din supa rezultată din fierberea peştelui şi vinul, se lasă pe foc şi se amestecă până la formarea sosului.
Într-un vas termorezistent se aşază peştele în mijloc, se adaugă piureul cu un şpriţ de jur imprejur, iar deasupra se pune sosul de ciuperci şi vin. Se rade caşcavalul şi se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Se serveşte ca atare, pe un platou ornat cu lămâie şi frunze de salată.
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…
Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…