Categories: Zâmbete amare

Marea tiganiada sau cum a ajuns Timisoara cotropita de tigani

De câteva zile, Timişoara a devenit un oraş cotropit de hoardele de ţigani, fără ca nimeni – şi mă refer aici la autorităţi – să reacţioneze în vreun fel. Bătăi în centrul oraşului, nunţi în stradă protejate de poliţişti, circulaţie blocată, ziarişti agresaţi, căsătorii între minori, dispreţ vizavi de toţi şi de toate. Nimeni nu vede nimic. Nimeni nu zice nimic. Miercuri, toată ţara a putut vedea nişte faze incredibile. Câţiva poliţişti asistau (sau nu ştiu ce făceau) la agresarea unor ziarişti de către ţigani. Ba au fost împinşi şi poliţiştii. În loc să comande adunarea pe burtă, oamenii legii parcă negociau cu ţiganii sau îi rugau să se calmeze. Bine că nu le dădeau şi câte un distonocalm. Şi toate acestea, în faţa camerelor de luat vederi. Probabil, şefii Inspectoratului de Poliţie au fost foarte mândri de modul în care a fost gestionată situaţia. Poate le dau poliţiştilor şi nişte diplome de merit, că tot se poartă. Trataţi în acest mod, evident că ţiganii vor recidiva cu astfel de acţiuni.

Dar cum s-a ajuns în această situţie care pare fără de ieşire? S-a ajuns fiindcă toate autorităţile din Timişoara, începând de la primar, şefi din primărie, şefi de poliţie, procurori, judecători etc., au tolerat ilegalităţile comise de ţigani. Cu largul concurs al şefilor municipalităţii, dar şi al unor notari sau alţi funcţionari ai statului, ţiganii au ocupat întreg centrul Timişoarei. Sprijiniţi de poliţişti, au scos familii în stradă, pentru a ocupa imobilele. Un fost prefect era să fie linşat de ţigani şi nu s-a întâmplat nimic. Garajul prefecturii a fost ocupat de ţigani. Au construit ilegal fără ca nimeni să zică pîs. Au pus turnuleţe la clădiri în buricul târgului. Când sunt în grup, se comportă precum hunii, după ce cucereau o cetate. Oameni care nu au în cartea de muncă niciun minut lucrat râd sfidător din maşini de sute de mii de euro. Aruncă în conaţionalii lor manelişti cu mii de euro. Analfabeţi, dar au permise auto. Evident că, fiind lăsaţi în pace, de fiecare dată, ţiganii au considerat că pentru ei legile din România nu se aplică. Se aplică doar legea şpăgii în relaţia cu autorităţile. Şi a staborului în interior.

P.S. Articolul se referă doar la acei ţigani cu bani mulţi de provenienţă necunoscută (şi care nu sunt puţiniâ) iar nu la toată etnia. Fiindcă printre ţigani sunt şi foarte mulţi care îşi văd de treburile lor.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

O oră ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

2 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

21 de ore ago