Categories: SocialUltima ora

Fratii Roman, la primul termen de la proces

Călin și Bogdan Roman au apărut, marţi, în faţa judecătorilor, la primul termen al procesului lor. Una dintre victimele lor, Alexandru Ștefan, trimis la rândul lui în judecată, a declarat că a fost amenințat cu moartea de prietenii fraților Roman.

Călin și Bogdan Roman sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. În noaptea de 23 spre 24 iulie, ei au fost protagoniştii unui scandal de proporţii în timpul căruia au rănit cu o sabie mai mulţi oameni. Cei doi sunt arestați, la fel ca și una dintre victimele lor, Alexandru Ştefan. Toți au apărut marţi în faţa unei judecător din Deta. Alexandru Ștefan a fost trimis și el în judecată, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Instanţa a decis amânarea judecării cauzei pentru 11 octombrie, după ce o parte din victimele altercaţiei au cerut termen pentru angajarea unui apărător.
Alexandru Ştefan le-a spus, marți, magistraţilor că a fost ameninţat în închisoare de Călin Roman, care i-a cerut să îşi schimbe declaraţia şi să susţină că la mijloc sunt manevre politice. „Sunt amenințat între care unii prieteni cu fraţii Roman”, a declarat bărbatul. Potrivit acestuia, Călin Roman l-ar fi contactat îm arest şi i-a cerut să mintă în faţa magistraţilor că a primit bani de la Lucian Ioţcov, patronul localului Tabu, unde a avut loc altercaţia. „Circul” ar fi avut ca urmare pierderea alegerilor de către Petru Roman în favoarea lui Ioțcov. Declaraţiile nu au fost însă consemnate de judecătoare, care i-a cerut bărbatului să le formuleze în scris. Ştefan a cerut instanţei daune morale şi materiale de 20.000 de euro de la fraţii Roman, bani pe care susține că i-a plătit pentru medicamente, spitalizare şi pentru operaţii estetice. O rudă a sa, victimă de asemenea în altercaţia din iulie, Bogardo Gartner, a cerut şi el daune morale de 10.000 de euro. Avocata celor cinci inculpaţi, printre care şi cei doi copii ai primarului din Deta, Călin şi Bogdan Roman, Carmen Ţăranu, a cerut instanţei cercetarea în stare de libertate a acestora, cu interdicţia de a părăsi ţara, însă propunerea a fost refuzată de magistraţi.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

O oră ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

2 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

2 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

2 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

4 ore ago