Categories: SocialUltima ora

Preasfintitul Paisie Lugojanul, pe picior de plecare din Mitropolia Banatului?

Episcopul vicar al Timişoarei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, a primit o lovitură dureroasă și ar putea pleca în curând de pe malurile Begăi. Preotul Mircea Munteanu a fost scos de sub urmărire penală, după ce a fost târât prin tribunale timp de doi ani și a fost sancționat disciplinar, cu acordul înaltului prelat.

Părintele Mircea Munteanu a fost acuzat de nereguli financiare pe când slujea la biserica din Mehala. I s-a imputat că a lucrat fără contract, că a distrus acoperişul lăcaşului de cult şi că a băgat bani în buzunar. În total, prejudiciul ar fi ajuns la 2,5 miliarde de lei vechi. Plângerea a fost făcută de Sebastian Ardelean, parohul de la Mehala, după ce părintele Munteanu a fost mutat la biserica din Fabric. A urmat o nouă mutare disciplinară la căminul de bătrâni, apoi la penitenciar. Sancțiunile nu s-au oprit însă aici, Munteanu fiind trimis la un spital de copii şi la o secţie de ginecologie. Pentru că a refuzat, de la 1 noiembrie va sluji la Caransebeș.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a decis, după doi ani de procese, ca Mircea Munteanu, un pictor şi doi dintre constructori să fie scoşi de sub urmărire penală. „E adevărat, am primit hârtia prin care sunt scos de sub urmărire penală, dar nu pot comenta”, spune părintele Munteanu. În aceste condiții, fiind găsit nevinovat, cum se pot justifica sancțiunile primite?
Preasfinţitul Paisie Lugojanul nu pare să se simtă prea bine la Timișoara în ultima vreme, iar decizia justiției în cazul preotului Munteanu mai pune o “cărămidă” la starea episcopului vicar. El a iscat scandalul de la biserica din Fabric și se pare că a pus la cale complotul împotriva mitropolitului Banatului. În ultimul timp, Paisie s-a certat cu toţi susţinătorii săi din Arhiepiscopia Timişoarei. Surse din Mitropolia Banatului susțin că acesta ar fi trimis o scrisoare Preafericitului Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe Române, cerând să fie mutat. (sursa foto: theologhia.wordpress.com)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

21 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

54 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago