Critica liberala: masterplanul Timisoarei e facut pentru olari si impletitori de covoare!

Imediat după ce conducerea Primăriei Timişoara a postat, pe site-ul propriu, planul de dezvoltare al orașului pentru următorii zece ani, liberalii nu au mai avut somn. Atât de tare i-a frământat această problemă, încât au organizat duminică o conferinţă de presă extraordinară, în care au desființat punct cu punct așa-numitul masterplan.

„Credem că un astfel de masterplan, proiect pe care Timişoara îl aştepta de mult, nu se poate avansa fără a se organiza pe parcurs dezbateri publice în jurul diverselor versiuni. Postarea pe site este salutară, dar nimic mai mult. Masterplanul nu trasează nişte direcţii, ci practic preia. Nu rezultă limpede pe ce este fundamentat, nu rezultă datele prezente la o mulţime de indicatori care sunt vitali la ceea ce ne propunem pentru Timişoara în viitor. Nu rezultă în niciun fel situaţia proprietăţilor. Ceea ce ne-a frapat este că suprafaţa despre care se vorbeşte că ar urma să servească dezvoltării activităţilor meşteşugăreşti este mai largă decât cea a parcurilor industriale de forţă”, şi-a început atacul candidatul USL la Primăria Timişoara, senatorul liberal Nicolae Robu.
Consilierul local Ciprian Jichici cere o implicare activă a consiliului local şi îşi sfătuieşte colegii să nu voteze ce nu cunosc. „Masterplanul trebuie să rezulte din ceea ce fac în momentul de faţă direcţiile primăriei sau să fie un document de viziune? Dezvoltarea dorim să o ghidăm pe anumite direcţii sau mergem din inerţie? Documentul prevede suprafeţe împădurite, mare parte din ele intersectează proprietăţi private. În document se creionează două mari direcţii de dezvoltare a oraşului – una se lasă în iniţiative individuale şi într-una conducerea oraşului spune ce trebuie să se întâmple. Trebuie să avem o hartă cu ce este domeniu public şi domeniu privat în Timişoara”, spune Jichici.
Deputatul Horia Cristian acuză lipsa de viziune a celor care au întocmit masterplanul. „Nu există nicio viziune. Nu pui nimic la infrastructura de comunicaţii. Cei care întocmesc acest masterplan acţionează pe baza unor direcţii pe care le dă primăria. Noi nu vedem aceste direcţii în acest moment. Această lipsă de viziune va afecta în continuare dezvoltarea oraşului. Lucrurile astea trebuie rezolvate. Trebuie să existe dezbatere publică în cel mai scurt timp şi să nu se treacă la adoptarea unui masterplan în această formă. Ce vrem să fie Timişoara în următorii zece ani? Să fie sat de olari şi împletitori de covoare?”, se întreabă deputatul liberal. (sursa foto: http://i303.photobucket.com/albums/nn129/ovigota/calendar/TimisoaraAerialview.jpg)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago