Categories: PoliticaPoliticieni

Un bau-bau pentru Orza: studentii cu vize de flotant

Adrian Orza, candidatul UPT (PNŢCD+FDGR) la Primăria Timişoara, lansează o ipoteză neașteptată. El a constatat că, în ultimele trei luni, peste 2.000 de studenţi au primit vize de flotant, deci vor putea vota în Timișoara la alegerile locale din 10 iunie Deşi nu dă nume, atacul îl vizează pe favoritul principal la funcţia de primar al Timişoarei, senatorul liberal Nicolae Robu.

„A crescut interesant de mult numărul flotanţilor din campusurile timişorene. Este vorba despre o cifră mult mai mare decât în anii trecuţi şi vorbesc în cunoştinţă de cauză, deoarece baza de date e a noastră. Numărul flotanţilor a crescut cu aproximativ 2.000 faţă de anii anteriori, în perioada până cu trei luni înainte de alegeri, aşa cum e stipulat în lege. Deci există evident o legătură cu alegerile. E ciudat, dar foarte explicabil, având în vedere practicile cu care unii ne-au obişnuiat”, a spus Adrian Orza.

Viceprimarul Timişoarei nu a vrut să nominalizeze vreo formaţiune politică, deşi ţinta era clară. Are însă informaţii direct din căminele studenţeşti. „În cămine există persoane care se ocupă de astfel de lucruri. Există centr ede presiune. Sunt persoane care în schimbul unei implicări în politică promit camere mai bune sau o viaţă mai uşoară la examene. Atrag atenţia persoanelor care fac aceste lucruri şi celor care le coordonează că asemenea fapte sunt ilegale”, mai spune Adrian Orza.

Candidatul USL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, este consternat de afirmaţiile lui Orza. „Cine vine cu astfel de afirmaţii se descalifică din start. În Politehnică, locurile de cazare se dau foarte strict. Notele la examene sunt date de profesori corecţi şi transparenţi. Cei care fac astfel de afirmaţii sunt complet în afara sistemului de învăţământ. Sigur că studenţii îşi fac flotant, aşa ar fi normal dacă locuiesc în Timişoara”, a declarat Robu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

4 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

8 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

8 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

9 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

9 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

9 ore ago