Un bau-bau pentru Orza: studentii cu vize de flotant

Adrian Orza, candidatul UPT (PNŢCD+FDGR) la Primăria Timişoara, lansează o ipoteză neașteptată. El a constatat că, în ultimele trei luni, peste 2.000 de studenţi au primit vize de flotant, deci vor putea vota în Timișoara la alegerile locale din 10 iunie Deşi nu dă nume, atacul îl vizează pe favoritul principal la funcţia de primar al Timişoarei, senatorul liberal Nicolae Robu.

„A crescut interesant de mult numărul flotanţilor din campusurile timişorene. Este vorba despre o cifră mult mai mare decât în anii trecuţi şi vorbesc în cunoştinţă de cauză, deoarece baza de date e a noastră. Numărul flotanţilor a crescut cu aproximativ 2.000 faţă de anii anteriori, în perioada până cu trei luni înainte de alegeri, aşa cum e stipulat în lege. Deci există evident o legătură cu alegerile. E ciudat, dar foarte explicabil, având în vedere practicile cu care unii ne-au obişnuiat”, a spus Adrian Orza.

Viceprimarul Timişoarei nu a vrut să nominalizeze vreo formaţiune politică, deşi ţinta era clară. Are însă informaţii direct din căminele studenţeşti. „În cămine există persoane care se ocupă de astfel de lucruri. Există centr ede presiune. Sunt persoane care în schimbul unei implicări în politică promit camere mai bune sau o viaţă mai uşoară la examene. Atrag atenţia persoanelor care fac aceste lucruri şi celor care le coordonează că asemenea fapte sunt ilegale”, mai spune Adrian Orza.

Candidatul USL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, este consternat de afirmaţiile lui Orza. „Cine vine cu astfel de afirmaţii se descalifică din start. În Politehnică, locurile de cazare se dau foarte strict. Notele la examene sunt date de profesori corecţi şi transparenţi. Cei care fac astfel de afirmaţii sunt complet în afara sistemului de învăţământ. Sigur că studenţii îşi fac flotant, aşa ar fi normal dacă locuiesc în Timişoara”, a declarat Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

28 comentarii pentru acest articol

Calin a spus: (mai 9th, 2012 at 17:47 )

Da cine face astfel de lucruri nu se descalifica?Sa nu mai fie Roibu atat de consternat ca s-ar putea asa sa ramana o lunga perioada de vreme.

clar a spus: (mai 9th, 2012 at 17:55 )

robu ia lumea de proasta. examene transparente :))))) hai mai robulke ca esti penibil!

Alin a spus: (mai 9th, 2012 at 18:26 )

Domu Orza studentii nu au voie sa voteze? majoritatea dintre ei ramananand in Timisoara sa lucreze dupa finalizarea studiilor. Nu vi s-ar parea normal sa aiba posibilitatea sa isi manifeste acest drept constitutional?

Popa a spus: (mai 9th, 2012 at 18:33 )

Daca ar fi cum sustine Orza ar insemna ca miile de studenti de care povesteste TOTI au ACEEASI profesori, care ar fi fani inraiti ai lui Robu, si dispusi din pricina acestei prietenii sa riste puscarie apeland la santaj … un delict PENAL! ASTA CHIAR SE AUDE???

Popa a spus: (mai 9th, 2012 at 18:33 )

Daca ar fi cum sustine Orza ar insemna ca miile de studenti de care povesteste TOTI au ACEEASI profesori, care ar fi fani inraiti ai lui Robu, si dispusi din pricina acestei prietenii sa riste puscarie apeland la santaj … un delict PEN.AL! ASTA CHIAR SE AUDE???

Luiza a spus: (mai 9th, 2012 at 18:35 )

La orza ii cuida ca numarul pensionarilor pe care i-a tot manipulat cu RATT, parcuri si cluburile pensionarilor inaugurate inainte cu fix o luna de alegeri, nu creste …

Alchimistul Verbal a spus: (mai 9th, 2012 at 18:53 )

e aberanta din orice punct de vedere o supozitie de natura asta! am mai spus-o pe undeva, in 2009 la prezidentiale colegii mai tineri din Pd-l dadeau de baut pe la San Marzano pe bani grei studentilor si promiteau in mod direct premii excursii si alte lucruri din aceeasi categorie pentru prezenta studentilor la vot! nu cred ca se poate asocia in vreun fel supozitia domnului orza cu celalalt candidat pentru primaria Timisoarei.

nicu a spus: (mai 9th, 2012 at 19:32 )

Asta la vista Orza :)))))))))))

marius a spus: (mai 9th, 2012 at 19:34 )

Orza ii un penibil. Nu are nici o sansa. Sa ne spuna cu ce bani si-a facut palatul de prost gust de la Sag.

city boy a spus: (mai 9th, 2012 at 19:57 )

cioc-cioc… am si eu voie cu un comentariu? sau sar iarasi romitza si boncea sa-mi numere virgulele si sa ma acuze de partizanat? nu te lasa, romitza! voi puteti mai mult, avand in vedere buna relatie cu ai batrani! ca cine o fi stat prin cimitire la numarat ?!

medic a spus: (mai 9th, 2012 at 20:24 )

studentii au dreptul de a avea flotant si au dreptul sa voteze cu cine doresc!
cred ca ideea schimbarii la primarie sperie pe unii legati prea mult financiar de aceasta institutie
succes domnule robu!

@city boy a spus: (mai 9th, 2012 at 21:01 )

cere voie la medic, nu la aia:)

Calin a spus: (mai 9th, 2012 at 21:20 )

Nu este corect sa furi,sa minti,sa umbli cu tertipuri si porcarii.Nu s-a schimbat nimic si nu se va schimba nimic vreodata.Era normal sa vedem un comportament decent si demn din partea unui asa zis intelectual si universitar,care vrea sa taie si sa spanzure-n orasul asta,dar se pare ca porcariile nu ocolesc pe cei care se amesteca cu cei care le-au facut si pana acum. Cine se amesteca in tarate il mananca porcii,zice o vorba.Ii durea-n spitz pe unii dintre studenti de alegeri,daca nu se faceau presiuni asupra lor.Parca se plangea stimabilul asta toamna ca nu sunt destui studenti.De unde au aparut,dintr-o data,cu 2000 mai multi decat anul trecut,cu 3 luni inainte de alegeri? De ce nu si-au facut flotant asta toamna,cand au intrat la facultate,de ce tocmai cu 3 luni inaintea localelor?Asta chiar nu da de gandit oamenilor seriosi?I-ati blamat pe portocalii de cand au intrat la guvernare,apoi v-ati infratit cu ei ca sa puneti mana pe putere si acum procedati EXACT ca ei.Exact soarta lor o s-o aveti.

Aqwilla-Violla a spus: (mai 9th, 2012 at 21:32 )

Dar, oare de ce studentii nu iubeste pe orza? Dar, oare orza chiar iubeste pe POLI?Dar, oare de ce orza nu are sansili? Dar , oare orza de ce s-a bagat in….lapte? Un raspuns la toate, doar in 10 iunie!!!!

George Scutaru a spus: (mai 10th, 2012 at 00:15 )

Orzelius e pe langa complet, saracu !!!!!

@ aquilla -viola a spus: (mai 10th, 2012 at 00:59 )

o sa aflii raspunsul in 10 iunie, fraiere liberal. o sa plangi pe umarul plin de plete al fatalaului tau lider , vopsit .

teri a spus: (mai 10th, 2012 at 01:22 )

am vaga presimtire ca o sa va dea orza asta la vista la toti 🙂

radu a spus: (mai 10th, 2012 at 01:37 )

Robu s-a prostit rau!!!!! atata inganfare am vazut la el la emisiunea de pe analog tv ca m-a apucat scarba. Mai tude-te domnule ca esti penibil , om batran si obraznic ce esti .Macar Orza o invatat de la Ciuhandu sa respecte oamenii …tu mai ai Robule si aproposs ce ai facut tu pentru liberalismul din Timisoara ??? promovezi o ,, fetita,,, care poate a fost draguta cu tine si dai la o parte liberali batrani care au muncit ptr partidul asta! mai lasane ca nu tine nene vezi tu la alegeri!!! catelus cu parul cret!!

go a spus: (mai 10th, 2012 at 07:03 )

Timisoreni, nu lasati moldo-oltenii sa decida viitorul acestui oras, nu lasati moldo-oltenii sa-si promoveze nonvalorile, mizeria si incultura in Timisoara. Iesiti in numar mare la vot sa combatem mizeria la care ne supune acest Robu si echipa lui de vinituri.

@go a spus: (mai 10th, 2012 at 07:50 )

eu sunt timisorean cu buletin de timisoara, nascut aici, crescut aici, format aici. tu de unde esti? din timisoara? sau din alta localitate banateana… sau poate din ardeal? in cazul in care la locul nasterii in buletin iti scrie la locul nasterii altceva decat timisoara nu o mai arde aiurea, ca tot vinitura esti si tu. VINITURI in timisoara sunt toti cei care nu sunt nascuti aici. restul e can can.

Marius a spus: (mai 10th, 2012 at 09:49 )

astia sunt studentii lu Robu, si i-a mobilizat si face troc un examen-un vot, strategie de rahat are si ,,intelectualu” asta

Alex a spus: (mai 10th, 2012 at 10:16 )

Studentii sa voteze la ei acasa in oltenia lor draga si-n care odata plecati nu se mai intorc. Mai stati dracului acasa emigranti imputiti. Mergeti in facultate la craaaiova, nu trebuie sa veniti aici sa ne cocalarizati orasul.

pinochio a spus: (mai 10th, 2012 at 10:23 )

2 mincinosi. E tare fain cand se certa gunoaile intre ele 🙂

piri a spus: (mai 10th, 2012 at 10:26 )

eu nu inteleg reactia lui orza, care este sustinut de pensionarii din timisoara. de ani de zile primaria ii gratuleaza cu gratuitati peste gratuitati. de cine sunt sustinute aceste gratuitati? de ciuhandu? de orza? nu, in nici un caz! de timisoreni. asta e corecta treaba? poate ca si robu apeleaza la studenti, care sunt infinit mai putini decat pensionari si nici macar numerg la vot, pe cand pensionarii se incoloneaza si pun stampila unde trtebuie. e interesant ca din cei doi, cel mai tanar e sustinut de pensionari, iar cel mai in varsta, robu, are girul tinerilor. cam aiurea, nu?

alin a spus: (mai 10th, 2012 at 12:51 )

Nici nu are rost sa vorbim de Orza. Ii o marioneta pusa in fata de Ciuhandu. Daca s-a retras de ce s-a pus Ciuhandu primul pe lista de consilieri locali? Vrea sa conduca tot el din umbra. Nu pot sa cred ca Timisorenii sunt asa legati la ochi. Eu nu vreau sa decida pensionarii pentru noi.

@alex a spus: (mai 10th, 2012 at 12:57 )

esti cu adevarat esenta de rom(-itza orza) ! Asta spune tot despre ce intelegeti voi despre un oras mare, universitar si in expansiune! pentru cultura ta generala: asa se intampla peste tot in lume in cazul nucleelor urbane. Dinamica e mare, oamenii vin si totul merge inainte… mentalitatea de sat facut oras (urziceni) a lui orza nu il ajuta sa priceapa…

Alex a spus: (mai 10th, 2012 at 23:44 )

Tinerii/studentii au fost intotdeauna agentii democratiei si schimbarii in Romania (si nu numai).. In anii ’50 protestau si erau batuti de militie ca se opun bolsevicilor (chiar cei de la Politehnica, ce interesant), in ’89 erau ciuruiti de securisti si armata, in ’90 erau batuti de mineri ca au tupeul sa ceara democratie adevarata in locul lui Nea Nelu, in 2012 au fost batuti in Piata Universitatii de jandarmii portocalii.. I-ar bate si Orza daca ar putea, doar ca el nu poate NIMIC, nu a facut NIMIC, si nu va face NIMIC vreodata! Timisoara (inafara de cativa pensionari mituiti cu nimicuri) e satula de Ciuhandu si mafia lui.. Hai cu schimbarea!!

sandy popescu a spus: (mai 10th, 2012 at 23:56 )

Alex voi nu intelegeti! orza are relatie buna cu studentii nu-ti bate tu capul cu asta. In ceea ce priveste batranii it zic eu : acela care a invatat sa respecte batranii nu poate fi om rau, in schimb Robu nuci nu a pus mana pe primarie si triseaza , fura startul, zice poezii cu ,, catelus cu parul cret,,, poate ar trebuii sa candideze pentruJebel Timisoara e un pic ocupata, ha ha

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

O primă etapă senzaţională la viteză în coastă. Diferenţa dintre primul loc şi poţizia secundă, sub o secundă!

Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă a adus la start peste 80 de piloți din întreaga țară, iar pe lista de înscrieri s-au aflat și câteva nume noi. Pilotul timișorean Radu Benea a fost surpriza plăcut din vârful clasamentului, fiind chiar aproape de o victorie la Categoria I, terminând pe locul doi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O primă etapă senzaţională la viteză în coastă. Diferenţa dintre primul loc şi poţizia secundă, sub o secundă!
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate

În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă a adus la start peste 80 de piloți din întreaga țară, iar pe lista de înscrieri s-au aflat și câteva nume noi. Pilotul timișorean Radu Benea a fost surpriza plăcut din vârful clasamentului, fiind chiar aproape de o victorie la Categoria I, terminând pe locul doi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O primă etapă senzaţională la viteză în coastă. Diferenţa dintre primul loc şi poţizia secundă, sub o secundă!
Scrutinul pentru alegerea celor care vor administra comunele, orașele și municipiile pentru viitorul mandat de patru ani începe de astăzi. Închiderea procedurii are loc pe 30 aprilie. Primul pas din procedura de alegere a primarilor, a președintelui consiliului județean, a consilierilor locali și a celor județeni începe astăzi, 16 aprilie. Așadar, partidele politice, organizațiile cetățenilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Astăzi demarează etapa depunerii candidaturilor pentru alegerile locale
În aceste zile, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere analizează ofertele depuse pentru realizarea studiului de fezabilitate al ultimului lot din viitorul drum expres care va lega Lugoj de Filiași/Craiova. Au fost depuse șapte oferte în cadrul licitației, care s-a închis luni. Lotul vizat este cel dintre Caransebeș și Lugoj, în lungime de 50...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost depuse șapte oferte pentru ultimul lot din drumul expres Lugoj – Filiași
În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD, susţin cei din USR Timiş. Cei din USR mai sugerează că Moş a fost şantajat de PSD Timiş pentru a critica în termeni foarte duri filiala condusă de Dominic Fritz. În schimb, Forţa Dreptei sugerează că Moş şi-a negociat la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR şi Forţa Dreptei reacţionează la “dezertarea” lui Cristian Moş: Se pregăteşte să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD
Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Top