Categories: Zâmbete amare

Ce mai trebuia sa spuna Traian Basescu in Parlament

În discursul din parlament din timpul ședinței extraordinare privind suspendarea sa din funcția de președinte, Traian Băsescu a recunoscut că a făcut unele greșeli în timpul mandatelor sale, dar în niciun caz nu a încălcat Constituția. El a dat ca exemplu comentariile pe care le-a făcut vizavi de unele decizii ale Curții Constituționale, dar și ale Justiției în general. Fiind un moment al sincerității, poate că Băsescu trebuia să-și asume și alte greșeli pe care le-a făcut. Iar odată mrturisite, probabil că pe jumătate erau iertate de popor. Prin urmare, mai putea spune, printre altele:

Am greșit încă de la început că nu am cedat statului casa din Mihăileanu, așa cum am promis în campania electorală pentru alegerilor prezidențiale din 2004. O casă pe care cetățeanul Traian Băsescu a primit-o de la primarul Traian Băsescu.

Am greșit că nu am luat exemplul unor conducători precum Cuza sau Carol al II-lea, în ceea ce privește amantele. Nu că ar fi o similitudine, dar există o percepție a poporului în acest sens. Dacă Maria Obranovici și Elena Lupescu nu aveau voie să se bage în treburile publice sau să participe la întâlniri politice, eu am dat atât Guvernul, cât și Partidul Democrat Liberal pe mâna Elenei Udrea. Repet, nu există comparații decât în ceea ce privește percepția publică, foarte importantă și ea.

Am greșit că m-am înhăitat cu un specimen precum Gabriel Oprea pe care l-am „reevaluat” degeaba. Am vrut sa-l fac șeful propriei mele mafii, dar a trădat din nou.

Am greșit că am trimis în Parlamentul Europei o agramată, dar ca tată nu aveam ce să fac. Cei care sunt părinți pot să mă înțeleagă că nu aveam cum să-mi scot altcumva fata din Bamboo și cafenelele din Dorobanți.

Am greșit că am investit foarte multă încredere intr-un personaj cu o coloană vertebrală extrem de scurtă, precum Emil Boc. Dar, uitați-vă la el, are doar 1,60, nu putea avea o coloană mai lungă.

Am greșit că m-am înhăitat cu Bercea Mondial pe care chiar l-am acceptat în propria familie. Însă după episodul cu „țigancă împuțită” am vrut să arăt că nu am nimic cu romii. Mai mult, vă mărturisesc ca îmi plac manelele la nebunie.

Am greșit că am susținut-o până în pânzele albe pe Roberta Anastase, chiar și după ce a furat la modul cel mai ordinar voturi în Camera Deputaților. Dar nu aveam ce face. Știți cum e cu femeile, poate își sufleca poalele în cap și cine știe ce mai vorbea.

Am greșit că am lăsat-o pe fiică-mea Ioana să facă afaceri imobiliare cu urmăritul penal Puiu Popovici și să-și cumpere de la acesta, în plină criză economică, un apartament de aproape un milion de euro. Dar e fetița mea, iar eu am un adevărat cult pentru familie.

Și totuși, ar putea continua Băsescu, îndreptându-se de astă dată către popor. În ciuda greșelilor mele, ele sunt infinit mai mici decât cele pe care le vor face Ponta cu Antonescu. Dacă îmi veți da votul de încredere la referendum, voi rămâne singurul apărător al statului de drept în fața ofensivei USL de acaparare a instituțiilor statului. Iar dacă voi câștiga referendumul, va mai fi un lucru bun: Crin Antonescu se retrage definitiv din politică!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago