Categories: Zâmbete amare

Ce vrem de la Poli? Balteala politica cu Bungau sau performanta cu Contra?

Municipalitatea condusă de Nicolae Robu s-a mișcat relativ repede, iar de la vorbe s-a trecut la fapte. Timișoara are o nouă echipă de fotbal care, în mod normal, peste un an va promova în prima ligă. De vineri este și bugetată oficial și se poate porni pe un nou drum.

S-a trecut astfel peste mofturile, orgoliile și/sau trăirile de natură etică ale unei părți din galerie. Culmea, o facțiune, Druckeria, condusă de un un consilier local din opoziție. Probabil dacă era altcineva primar, „AC Recaș era Poli”, iar aceeași Druckerie milita pentru o formulă de echipă în Liga a II-a. Dacă nu era precedentul Fulgerul Bragadiru AEK, un proiet eminamente politic, îmbrățișat de galerie, acum poate orgoliile erau motivate. Dar așa…

La urma urmei, Poli va fi echipa acceptată de suporteri și în care este implicată, pentru legitimitate, și Universitatea Politehnica.

Până aici numai de bine. Problema vine de la zvonurile privind viitoarea conducere a clubului. În loc să se marșeze pe un management profesionist, se vorbește despre tot felul de veresii și combinații politice. Ca președinte al clubului este vizat Ionel Bungău, fost fotbalist al lui Poli, dar și membru PSD și fost consilier local din partea acestui partid. Respect pentru omul Bungău, dar e o enigmă legătura sa cu managementul sportiv. Funcția de președinte al clubului ar fi o pălărie extrem de mare pentru el. Asta, dacă se vizează performanța pe viitor. Pentru un club de Liga a II-a merge și Bungău.

Pe linie PSD se vorbește și de aburcarea într-o poziție de conducere a fostului fotbalist Miroslav „Mima” Giuchici. Și atunci nu poți să nu te întrebi dacă avem de-a face totuși cu un club de fotbal sau cu un circ. Puțină decență și seriozitate nu ar strica, mai ales când avem de-a face și cu bani publici. Bani din buzunarele tuturor timișorenilor, nu doar dintr-ale membrilor USL.

Dacă se dorește un proiect serios, dacă se dorește performanța, Poli are nevoie în fruntea clubului de manageri din lumea fotbalui. De oameni respectați pentru ceea ce au făcut. Are nevoie de un Cosmin Contra, de un Ioan Timofte. Dincolo de faptul că vin din iarbă, sunt oameni care cunosc atât lumea fotbalului din România, dar mai ales știu și cum se conduc cluburi profesioniste de afară. Ar strica la Poli câte ceva din experiența unor cluburi ca Milan, Porto sau Atletico Madrid?

Sunt doi oameni cu personalitate, care știu și să bată cu pumnul în masă la FRF, mai ales Contra, atunci când trebuie. Fiindcă sunt respectați. Pe Bungău îl manevra și secretarul Ioan Cojocari prin consiliul local, votând cum îi cerea acesta. Când ești păpușa lui Cojocari, cum te mai bați cu Mircea Sandu? Nu mai vorbesc de lumea care ar fi atrasă la stadion dacă în fruntea clubului ar sta un Contra și/sau Timofte. Nu mai vorbesc și de un căpitan în iarbă, așa cum ar putea fi Paul Codrea. Ca o concluzie: se dorește performanță și un proiect serios pentru viitor sau o bălteală cu mare iz politic? Ar fi păcat și de eforturile financiare, și de banii publici investiți în noua Poli.

Share
Published by
Ino Ardelean
Tags: contrapoli

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

10 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

11 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

13 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

14 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

16 ore ago