Posta Romana, sub sechestru

Impozanta clădire a Direcţiei Regionale de Poştă şi Telecomunicaţii a fost pusă sub sechestru de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), din cauza unor datorii foarte mari ale Poștei. Victime colaterale sunt elevii Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii.

Încă din luna iunie, unii reprezentanți ai Ministerului Economiei discutau despre restructurări masive la Poștă, pentru a evita falimentul. La nivel național se vorbea de destituirea a 100 de directori şi a 1.068 de salariaţi TESA.

Conform informaţiilor vehiculate, operatorul naţional poştal a înregistrat pierderi de circa 100 de milioane de euro în ultimii trei ani şi nu a reuşit să-şi menţină veniturile nici măcar în zona serviciilor pentru care are monopol până la finele anului. Poşta are o datorie la bugetul de stat reeşalonată de circa 110 milioane de lei, la care se adaugă o amendă a Consiliului Concurenţei, de peste 100 de milioane de lei.

„Compania Naţională de Poştă are debite către anumiţi furnizori de servicii care nu au fost achitate. Este o problemă naţională şi atunci fiscul a ales câteva clădiri, printre care şi clădirea Direcţiei Regionale de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara, ca să pună sechestru pe fondul datoriilor existente. Societatea nu este în insolvenţă, are debite ca orice altă socitate comercială. În momentul în care se vor achita aceste debite sechestrul se va ridica”, susține Nelu Balaş, directorul Regionalei de Poştă Timişoara.

Problema este că, în imobilul pus sub sechestru, funcționează și Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii. În acest moment, nu se ştie unde vor învăţa elevii de la Poştă în anul şcolar 2012/2013. Municipalitatea ia din nou în considerare comasarea liceului cu cea a Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, fostul CFR.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

52 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

53 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago