Categories: Zâmbete amare

Coana Monica, fata in fata cu revolutionarii timisoreni

Curtea Constituțională a amânat din nou verdictul în cazul referendumului. România mai are de așteptat o săptămână. După care, dacă nu se face o nouă amânare, ori o pornește pe calea Revoluției, ori pe cea a războiului civil. Asta, dacă ne luăm după declarații ale unor persoane publice. Culmea, toate făcute la Timișoara.

Astfel, revoluționarii timișoreni, rămași fără privilegii din timpul guvernării lui Emil Boc, au amenințat cu o nouă revoluție în cazul în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. De ce se gândesc revoluționarii la încă o revoluție? Simplu, știu ei ce știu din proprie experiență. Păi, alte certificate de revoluționar, promoția Antonescu-Ponta, după marea promoție Iliescu. Încă o casă, încă un spațiu comercial, încă un club de noapte (revoluționarii noștri au un apetit incredibil pentru cluburi dotate cu bară la mijloc), alt teren intravilan, altul extravilan, pensii viagere, gratuități pe tren, avion, nave cosmice etc, gratuități la intrarea în muzee…. A, nu asta cu muzeul a fost o glumă. Ce să caute un revoluționar într-un muzeu?

Noroc că acum sunt mai puțini. Va fi o revoluție dusă de vreo 20-30 de oameni, cei care, încă de prin decembrie, tot urlă prin Piața Operei pe motiv că Guvernul Boc le-a mai șuntit din celebrele privilegii (una dintre puținele fapte bune ale fostei guvernări). Ce-i drept, cum după război apar vitejii ca ciupercile după ploaie, și acești 20-30 de băieți cu revoluția în vine se pot transforma în câteva zeci sau sute de mii. Vor putea vinde certificate ca pâinea caldă.

Poate îi ajută și asociația aceea a foștilor militari cu pensii nesimțite a colonelului de pe tarlaua lui Felix Varanul, parcă Dogaru îl cheamă. Și ce mai revoluție o să vedem! Direct pe Antena 3, care o să-și asigure exclusivitatea, în comentariile alde Dana Grecu, Ciutacu, Badea, Tudor, domnul Gâdea ș.a. Șpagaturi, sânge pe pereți, picioare în birouri. Și așa s-a terminat Olimpiada și e plictis mare pe la televiziuni.

Dar fanatici de serviciu nu sunt doar în tabăra anti-băsistă. Cu doar câteva zile în urmă, europarlamentarul Monica Macovei declara, la Timișoara, că, în cazul în care Train Băsescu nu se reîntoarce pe tron, în România se va declanșa un război civil. Fost procuror comunist, fost ministru de Justiție, actual europarlamentar, dna Macovei ar trebui să știe ce vorbește. Probabil că are date că susținătorii lui Băsescu se armează deja în vederea războiului. Își fac provizii de coase, furci, bricege, prăștii, cocteiluri Molotov. Și din când în când, câte o pușcă găsită prin pod din timpul Primului Război Mondial.

Cade Băsescu, pac la răzbel! Primul pas va fi asaltul garnizoanelor militare (care mai sunt) și capturarea unor arme adevărate. În fruntea oștilor băsiste le vom vedea, în afară de Macovei, pe nevasta lu’ Cocoș, EBA, Roberta, Sulfina, iar puțin mai în spate pe Ritzi-Pitzi. Nu mai au muniție, pac cu Vuitton-ul în capul dușmanului anti-băsist. De astă dată, transmisie în direct și în exlusivitate la B1TV!

Lăsând gluma la o parte, în țara asta chiar nu mai există nicio responsabilitate perntru declarațiile făcute? Chiar poți să spui orice îți trece prin cap? Încă pe revoluționari mai poți să-i înțelegi, că ei de 22 de ani nu prea știu să facă altceva, dar dna Macovei vorbind despre un război civil dovedește o iresponsabilitate crasă. Un astfel de personaj ar trebui să se ejecteze singur din viața politică. În caz contrar, colegii ei de partid, dacă se cred mai serioși decât actualii guvernanți, ar trebui să-i spună în față: „Du-te, cucoană, și cântă la alte mese despre războaie civile!”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

19 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

57 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago