Categories: Zâmbete amare

Marea dilema a lui Dorin din Deta: cu Ghita Ciobanu sau cu Pit Roman?

Numai în pielea lui Dorin n-aș vrea să fiu acum! Cum adică „Who the f..k is Dorin”? Dorin din Deta, consultantul și sfătuitorul din umbră al deputatului Gheorghe Cioban (fost PDL, actual PSD, viitor… partid aflat la putere). La ultimele alegeri parlamentare, Dorin a fost pus cel mai vârtos umărul la alegerea lui Ciobanu ca deputat. A fost un fel de „Joe instalatorul” al lui Obama.

Nu făcea un pas Ciobanu fără să se consulte cu el, probabil nici acolo unde merg regii singuri nu se ducea fără să-i spună Dorin cu ce mână se trage apa și cu ce mână se prinde sulul. Nu mai vorbim că, odată ajuns parlamentar, Ciobanu nu ridica niciodată mâna de-a-n boulea, până nu se consulta cu Dorin. Cel puțin așa i-a promis Ciobanu lui Dorin și negreșit s-a ținut de cuvânt. Sincer vorbind, nu știm acum dacă Ciobanu s-a consultat cu Dorin atunci când a trădat PDL, pentru a intra într-un PSD care se pregătea să ajungă la putere.

Bun, problema mare e alta. Dorin este angajat al primăriei din Deta. Or, primarul din Deta, Petre „Pit” Roman, vrea și el să fie deputat, c-a auzit că e tare mișto chestia asta. Și se va confrunta la alegeri exact cu Ciobanu. Cu care era mare prieten, iar acum cică ar fi dușmani. Unii spun că și acum ar fi amici, dar se dau certați, ca să nu zică lumea că pute a blat. Dar luăm de bună candidatura lui Roman, nu un simplu joc de glezne.

Așadar, pe cine îl va sprijini acum Dorin? Dacă va merge pe mâna primarului, va trebui să recunoască că proiectul lui numit „Gheorghe Ciobanu deputat” a fost un mare fiasco, un mare rahat în ploaie. „Regret că am contribuit decisiv la parvenirea politică a acestui individ care a trădat toată încrederea cetățenilor de pe Colegiul Deta. Eu, Dorin din Deta, făcătorul de deputați, vă spun vouă că trebuie votat acum domnul Petre Roman! Un om cu inimă mare, părinte devotat a doi băieți frumoși și civilizați”, ar trebui să spună Dorin. Numai că în politica românească e greu să recunoști că ai greșit, că ai dat chix. Prea puțini o fac, așa că nu-i poate cere nimeni lui Dorin din Deta să facă acest lucru. Plus că și-ar tăia rația de la rotunjirea „renumerației mici, după buget”, cu două-trei cartușe de țigări aduse din vamă, acolo unde Ciobanu a rămas mare mahăr.

A doua variantă ar fi să-l susțină, în continuare, pe fostul vameș. „Dl deputat Gheorghe Ciobanu și-a făcut treaba cu multă responsabilitate pe colegiul Deta, colegiu pe care l-a dus pe cele mai înalte culmi ale capitalismului democrat-liberal ințial, apoi ale capitalismului social-democrat. Așa că trebuie să-l mai votăm o dată, ca să continue ce a început și să ne ducă și mai sus. Nu putem să facem deputat pe acest colegiu un om care nu-și poate ține în frâu propriii copii. Dacă acum fac băieții ăștia ce fac, ce-o să se întâmple când tatăl lor va fi deputat?”, va cuvânta Dorin în campanie.

În acest caz, care va mai fi viitorul lui Dorin în Primăria Deta? E clar că va trebui să zboare! Iar pe vremurile astea, nu prea îți vine să dai cu piciorul unui loc călduț de muncă. Care îți aduce și o pensie la bătrânețe. Că la vârsta asta nu prea îți vine să trăiești numai din trafic de țigări. Chit că te-ar ajuta Ciobanu pentru asta. Dar din trafic nu-ți vine nicio pensie. Este că e într-o mare dilemă săracu’ Dorin? Și ce vedetă era acum patru ani! Și oare câți „Dorini” or fi pe colegiul acela, puși să aleagă acum între Ghiță și Pit?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

14 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

18 ore ago