Categories: Zâmbete amare

Ce vraji a mai făcut candidatul tau?

Cu toate că mai sunt câteva zile pînă la debutul oficial al campaniei electorale, aproape toți candidații au furat startul. Mulți dintre ei și-au expus deja o parte din mărețele idei cu care vor să impresioneze electoratul. Unii au dat însă startul și la o campanie, să-i spunem, mai năstrușnică, dorind să-și etaleze neapărat ghidușele idei și inițiative.

Se spune că numele proștilor e scris pe toate gardurile. Că așa își face prostul reclamă! În contrast, probabil că deșteptul își pune mecla pe pâini. La concluzia asta o fi ajuns și candidatul PDL pe Colegiul 4 Timișoara, Ovidiu Ciuhandu. Știți cum e, în perioade de criză, omul mai renunță la icre negre, dar la pâine niciodată. Din contra, consumul e mai mare. Așa că Ciuhandu și-a pus poza pe pâinile fabricate de propria brutărie și le-a împărțit la tot poporul. Nici nu mai contează dacă le-a dat pe gratis sau le-a vândut. Dar ce minte năstrușnică trebuie să ai să-ți pui mutra pe pâine! Mai rar așa ceva! Ideea este dacă, în loc de fabrică de pâine, avea una de insecticide și otrăvuri pentru rozătoare, ce făcea? Își punea mecla pe sticluțe de Furadan? Dar dacă patrona o vidanjă?

Maria Grapini, candidatul USL – aripa PC pe Colegiul 3, s-a apucat de gătit într-un restaurant. Și-a pus șorțul pe ea și și-a demonstrat calitățile de master-chef. Având probabil clienți mai fițoși, cu burți fine, nu s-a pus să facă tradiționalele sarmale, ciorbe de burtă sau „poale în brâu”, ci a ales s-o dea pe fasoane. Cică nu i-ar ajunge banii de campanie și astfel mai face rost de-un ban. Că se pare că fabrica de panglici nu prea mai merge.

Cine știe, în caz că nu va obține victoria, are viitorul asigurat într-un restaurant din Timișoara cu specific mediteranean. În viitor, poate dna Grapini pregătește și o șezătoare la care să facă macrameuri sau chiar să bage varianta hardcore și să se apuce de tors. Ce nu faci pentru un vot? Madam Udrea a dat și cu mopul! Până atunci, Grapini a mai scris și o carte, probabil eseuri filozofice, să moară de ciudă toți „liicenii” și „patapievicii” lui Băsescu! Astfel are și Felix filozofii lui!

Ceva mai discreți, liberalii Horia Cristian și Ben-Oni Ardelean (era să zic Obi Wan Kenobi!) s-au pus să planteze pomi. Foarte frumos! Vorba aceea, se spune că nu ești parlamentar (varianta inițială era totuși om), până n-ai făcut o casă și n-ai sădit un pom. De ce însă a trebuit să vină campania electorală pentru ca cei doi să se pună la sădit pomi și musai pozați și prezentați în presă? N-au avut timp până acum?

Oricum, în lipsă de proiecte, așteptăm în continuare și alte idei năstrușnice. De exemplu, un concurs de mâncat plăcinte. Că e vremea tulburelului – de ce nu? – o competiție „care poate bea mai mult vin”. Pentru cei mai tineri, se pot face și concursuri gen cine face mai multe „duble” cu piciorul. Sau flotări. Hai, că ar fi mai mișto chestii de genul ăsta, că oricum proiecte și programe nu există. Iar dacă există, sunt doar fantezii care nu se vor pune niciodată în practică. Dar ce fain ar suna: deputatul care în campanie a dat gata 100 de plăcinte și 50 de litri de vin a făcut asta și asta… Cine s-ar mai pune cu el?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago