Categories: SocialUltima ora

E sigur: Brigitte Sfat nu va fi imaginea Timisoarei culturale

Brigitte Sfăt și Nicolae Robu sunt, poate pentru prima dată în viață, de aceeași parte a baricadei. Această neobișnuită alianță a fost prilejuită de un articol din „Libertatea”, care pretinde că autoritățile locale vor ca iubita lui Ilie Năstase să fie imaginea Timișoarei în cursa… pentru Capitală Culturală Europeană. Informația a fost dezmințită de amândoi.

Știrea că Brigitte Sfăt, fost „iepuraș” Playboy, fostă pușcăriașă, ar urma să fie imaginea Timișoarei în cursa pentru Capitală Culturală Europeană a făcut vâlvă, duminică, în tabloide și la televiziuni. Conform articolului din „Libertatea”, autoritățile locale i-ar fi propus lui Sfăt să se implice în activitățile legate de candidatura Timișoarei. „Trebuie să mă consult cu logodnicul meu, în primul rând, şi apoi să aflu ce implică asta, dacă este vorba doar de numele meu sau dacă trebuie să am apariţii pe undeva”, ar fi declarat Brigitte, citată de același tabloid.

Informația, greu digerabilă pentru orice timișorean cu scaun la cap, a fost dezmințită, câteva ore mai târziu, pe Facebook, chiar de fostul manechin: „Nu mi s-a propus NICIODATĂ de către nici un reprezentant al Timișoarei să reprezint imaginea vreunei competiţii culturale, nu am fost nici măcar contactată (…) cu astfel de subiecte, făcând abuz de răutate şi neadevăr, aruncând cu noroi într-un suflet, poţi umple glorios prima pagină a ziarului unde lucrezi (…)”. „Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați, ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul”, a încheiat Sfăt, citând din Biblie.

Articolul din „Libertatea” l-a iritat la maximum și pe Nicolae Robu. Cunoscut pentru zgârcenia cu care dă declarații pe marginea unor chestiuni serioase atunci când este solicitat în afara conferințelor sale de presă, primarul a reacționat, duminică seară, la această informație aberantă.

„Am luat la cunoștință cu indignare că publicaţia „Libertatea” – o publicaţie deja de mult consacrată ca penibilă – a anunţat că eu i-aş fi propus doamnei Brigitte Sfăt să fie imaginea Timişoarei în cursa pentru obţinerea statutului de capitală europeană a culturii în 2021. Indignarea mi-a fost şi mai mare când am constatat că o mulţime de ziare şi posturi de televiziune (…) au preluat ştirea, ba mai mult, au organizat chiar dezbateri pe acest subiect. Mă întreb: oare cei ce s-au dedat la aşa ceva au vreo legătură cu ceea ce se cheamă jurnalism, au în caracterul lor o minimă morală? Certamente, nu! (….)

O spun răspicat: nici eu şi nici altcineva cu vreo legătură cu municipalitatea Timişoarei nu am propus nici doamnei Brigitte Sfăt (…) şi nici altcuiva să fie imaginea Timişoarei. (…) Timişoara nu are nevoie de persoane care să-i fie imagine! Imaginea Timişoarei este Timişoara însăşi!”, se precizează în comunicatul semnat „Prof. univ. dr. ing. Nicolae Robu, primarul Timișoarei”.

Brigitte Sfăt este un personaj controversat. Fostă manechin și finalistă la Top Model of the World, ea a făcut pușcărie pentru instigare la tâlhărie și lipsire de libertate. Rămasă văduvă înainte de a ajunge la închisoare, după ce a fost eliberată s-a măritat cu Ovidiu Torj, implicat alături de ea în scandalul care a dus-o după gratii. Au urmat un divorț cu scandal și, ulterior, începerea unei mult mediatizare relații cu Ilie Năstase.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

8 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

14 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago