Cat inca suntem tineri

Din fericire trăim într-un oraș cu mulți tineri ce au multe idei semețe și multe inițiative. Datorită tinerilor și a celor care consideră că vârsta e doar un număr, am ajuns să fim un adevărat pol geografic ce oferă multe idei. Avem o ofertă mare de creativi, freelance sau cooptați de agenții de publicitate și asta e bine. Asta ne reprezintă viitorul și, din fericire, acest domeniu oferă spații vaste de exploatat.

Liceenii, studenții sau salariații concep zilnic idei bune, marea majoritate a proiectelor obținute fiind pentru beneficiari străini. Avem una din cele mai mari concentrații de aparate foto pe cap de locuitor din țară. Mulți fotografi, mulți designeri și programatori, din care doar o minoritate fac diferența și dau un plus de valoare imaginilor din mediul on-line sau print.

Numărul celor care se adresează unei agenții de publicitate este în creștere, înseamnă că a prins rădăcini ideea că imaginea vinde, că tot timpul se poate mai bine și mai convingător. E bine că suntem un centru universitar și, paradoxal, chiar dacă nivelul școlilor nu excelează, ele produc tineri creativi și plini de curaj. Sectorul artelor se dezvoltă și, cu mai mult sprijin, ar putea înflori, dacă nu am produce emigranți pe bandă rulantă.

Când vom realiza că ne pierdem foarte ușor tinerele valori, că țara depopulează și are o majoritate de locuitori bătrâni, probabil se vor lua cu adevărat măsuri de prevenire.

Până atunci nu ne rămâne decât să continuăm să deschidem ochii și portițe ruginite în imaginația semenilor. Să punem osul la treabă de dragul posterității, de dragul familiilor noastre care nici ele nu au renunțat să spere.

Einstein a spus cândva: atunci când albinele vor dispărea de pe fața pământului, omenirea va mai avea patru ani de trăit. Făcând o analogie între albine și tinerii noștri, cred că e timpul să reamenajăm stupul pentru condiții optime de trai.

www.celmaitarestudios.com

Share
Published by
Valentin Vizuroiu, Celmaitare Studios

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago