Categories: Economic

Dupa doua decenii, Cramele Recas readuc pe mesele romanilor vinul spumant

Cramele Recaș vrea să-i dedulcească pe români la vinuri speciale. După două decenii, vinul spumant de Recaș a fost relansat pe piață, în variantele alb și rose. O treime din producție a fost deja vândută în străinătate.

Cel mai renumit producător de vinuri din vestul ţării, Cramele Recaş, scoate pe piață un nou produs: vinul spumant alb şi rose. „Este un moment deosebit în evoluția companiei noastre. Scoatem pe piață un produs de lux, un vin spumant în două secțiuni, unul alb și altul rose. Îi spunem vin spumant sau șampanie, dar termenul de șampanie este rezervat unei regiuni franceze. Vinul spumant alb este obținut din struguri Chardonnay, iar cel rose, din Pinot Noir”, spune Ioan Georgiu, director general la Cramele Recaș.

Este vorba, de fapt, despre o relansare, pentru că vinul spumant a fost produs prima dată la Recaș în 1993. Producţia a fost oprită în scurt timp, dar nu pentru că vinul n-ar fi fost de calitate, ci pentru că, la vremea respectivă, românii erau obişnuţi să consume astfel de băuturi doar la Revelion sau la alte ocazii speciale. Între timp, gusturile consumatorilor autohtoni s-a mai schimbat, iar românii au început să prindă gustul vinului spumant.

O sticlă de vin spumant produs la Recaș costă 38 de lei. Cramele Recaș au îmbuteliat, până acum, 26.000 de sticle. O treime dintre acestea sunt deja vândute în străinătate. „Avem deja cereri din Marea Britanie, dar și din țări. Anul viitor vom face 200.000 de sticle sau cât va fi nevoie”, a conchis Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaș.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago