Cramele Recaș vrea să-i dedulcească pe români la vinuri speciale. După două decenii, vinul spumant de Recaș a fost relansat pe piață, în variantele alb și rose. O treime din producție a fost deja vândută în străinătate.
Cel mai renumit producător de vinuri din vestul ţării, Cramele Recaş, scoate pe piață un nou produs: vinul spumant alb şi rose. „Este un moment deosebit în evoluția companiei noastre. Scoatem pe piață un produs de lux, un vin spumant în două secțiuni, unul alb și altul rose. Îi spunem vin spumant sau șampanie, dar termenul de șampanie este rezervat unei regiuni franceze. Vinul spumant alb este obținut din struguri Chardonnay, iar cel rose, din Pinot Noir”, spune Ioan Georgiu, director general la Cramele Recaș.
Este vorba, de fapt, despre o relansare, pentru că vinul spumant a fost produs prima dată la Recaș în 1993. Producţia a fost oprită în scurt timp, dar nu pentru că vinul n-ar fi fost de calitate, ci pentru că, la vremea respectivă, românii erau obişnuţi să consume astfel de băuturi doar la Revelion sau la alte ocazii speciale. Între timp, gusturile consumatorilor autohtoni s-a mai schimbat, iar românii au început să prindă gustul vinului spumant.
O sticlă de vin spumant produs la Recaș costă 38 de lei. Cramele Recaș au îmbuteliat, până acum, 26.000 de sticle. O treime dintre acestea sunt deja vândute în străinătate. „Avem deja cereri din Marea Britanie, dar și din țări. Anul viitor vom face 200.000 de sticle sau cât va fi nevoie”, a conchis Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaș.
Comentarii prin facebook