Categories: Zâmbete amare

De ce-or fi secrete salariile din bani publici ale lui alde Petre si Goge? Dar al lui Rosenblum?

Poli Timișoara a debutat în sezonul de vară cu o înfrângere, prima din acest campionat. Un eșec care a avut loc exact acolo unde nu trebuia, la Arad. Și asta, după o vacanță în care au fost aduși, pe post de mari vedete, mai mulți jucători. Printre care și cel mai slab om de pe teren din partida de la Arad, mă refer aici la Ovidiu Petre. Cel adus cu mare tam-tam după o lungă perioadă în care, cu ifose de primadonă, a refuzat-o pe Poli, sperând că doar-doar își va găsi vreo echipă pe undeva. Nu a găsit și a ajuns într-un final la Timișoara unde a fost uns automat căpitan și a primit și cel mai mare salariu din echipă.

Aici am vrut să ajung, de fapt, la salarii. În urmă cu ceva timp, deBanat publica salariile antrenorilor și jucătorilor de la Poli, lucru care a condus la foarte mari nemulțumiri în interiorul clubului. S-au căutat sursele ziarului, s-au suspicionat unii pe alții, pierzându-se vremea cu asfel de lucruri.

Culmea este că aceste salarii megasecrete sunt plătite din bugetul municipalității și al CJ Timiș. Așadar, din buzunarele timișorenilor și timișenilor, nu dintr-ale lui Nicolae Robu și Titu Bojin, cum se lasă uneori impresia. În atare condiții este extrem de suspect de unde atâta deranj vizavi de publicarea salariilor pe care le încasează cei de la Poli.

Și asta într-o perioadă în care în fotbalul mare se cunosc până la ultima centimă salariile tuturor jucătorilor. Se știe cât primesc și Messi, și Ronaldo, și din fotbal, și din reclame la lame de bărbierit, șampon sau la ce or fi făcând. Chiar și în fotbalul românesc se cunosc salariile la majoritatea echipelor, în condițiile în care aceste salarii sunt plătite din bani privați.

Doar banul public din Timișoara e trecut la secret. Din păcate, putem vorbi aici și de o anumită civilizație. Mai exact, de lipsa ei. Ne-am obișnuit ca banii publici să se fie cheltuiți discreționar, netransparent, după cum i se cășună unuia sau altuia. Ceea ce înseamnă lipsă de respect față de contribuabil. Iar respectul înseamnă civilizație.

Și mai înseamnă, la nivelul clubului, o mentalitate provincială, de echipă mică, banală. Care își face probleme din aflarea salariilor jucătorilor. La un club cât de cât serios nu există astfel de probleme. Personal, nu prea îmi pasă cât câștigă lunar Șeroni sau Nanu sau Goge. Poate m-ar interesa mai mult cât ia Rosenblum, că tot are două joburi. Ambele plătite din bani publici. Și poate m-ar interesa și cât iau toți băgătorii de seamă și atârnătorii din conducerea și anturajul clubului, o conducere mult mai stufoasă decât cea a lui Manchester United. Într-adevăr, nu toți de acolo iau bani. Dar unii trec lunar pe la casierie. Nici aici nu știe care dintre nenumărații consilieri de la club iau bani și care nu. Că sunt bani publici și e secret de stat.

La fel s-a întâmplat și în perioada primarului Ciuhandu, care vâra cu nemiluita bani publici în buzunarele lui Iancu fără să se știe pe ce. Din păcate, nici acum nu se observă o mult mai mare transparență. Și chiar e greu de înțeles de ce. Nu se mai poate face Pasajul Jiul dacă aflăm câți bani bagă în buzunare Rosenbulm, Staicu, Jackie Ionescu, Mușat, Bungău sau Ovidiu Petre?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

1 minut ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

o zi ago