Meniu ca pe vremea lui Ceausescu, de la Rosenblum pentru juniorii de la Poli: paine cu salam!

Poli are un buget de peste două milioane de euro, dar juniorii clubului beneficiază de un tratament demn de o echipă cu de zece ori mai puțini bani. În ciuda imensului buget, suplimentat de Primăria Timişoara şi CJT, la cererea conducerii, Călin Rosenblum, managerul sportiv al clubului, taie din mâncarea juniorilor.

În urmă cu câteva luni, Consiliul Director de la Poli aproba o politică de club prin care juniorii, atunci când pleacă în deplasări, vor beneficia inclusiv de mese calde. Aceasta a fost respectată până la sfârşitul săptămânii trecute, când managerul sportiv Călin Rosenblum a luat o altă decizie.

Sâmbătă, în preziua jocurilor disputate de juniorii A şi B la Motru, copiii au participat la un antrenament programat de dimineaţă, după care au fost trimişi acasă să mănânce, deşi de acest aspect ar fi trebuit să se ocupe clubul. Întorşi de la casele lor, copiii au primit un „supliment nutritiv”, dacă se poate numi aşa, într-o parcare în care au oprit înainte să ajungă la Motru, cu care nu sunt hrăniţi nici măcar câinii înaintea unui concurs: pâine şi salam. A urmat o cină sărăcăcioasă, la fel cum a fost şi micul dejun din ziua jocului. Atât juniorii A, cât şi juniorii B s-au impus în jocurile cu Minerul Motru, cu 3-0, respectiv 4-1.

La întoarcere, în loc de masa caldă, copiii au înfulecat, într-o parcare, în grabă, precum „turiştii” de altădată care se ocupau cu bişniţa în Ungaria sau Serbia, câte două sandvișuri şi un măr, acesta fiind meniul prescris şi aprobat de acelaşi Călin Rosenblum.

Gestul lui Călin Rosenblum este taxat de mai mulţi părinţi de la ambele grupe de juniori. Ei n-au avut curaj să-şi decline identitatea, după ce au văzut comportamentul oficialului lui Poli în cazul juniorului Balaure, ameninţat inclusiv cu exmatricularea de la LPS Banatul.

„Este inadmisibil ce se întâmplă la club, prin deciziile luate în ultima vreme de Călin Rosenblum. Cum să faci economie pe spatele copiilor? Suntem mai mulţi părinţi decişi să ne retragem copiii de la Poli, dacă nu se vor îndrepta lucrurile. Poate că nu ştiaţi, dar la juniorii lui Poli evoluează şi fiul lui Ioan Miculaş, la juniorii B, membru în Consiliul Director de la Poli. Sunt tare curios să ştiu cum priveşte această situaţie domnul Miculaş, în calitatea sa de oficial al clubului”, ne-a declarat unul dintre părinţii dezamăgiţi.

O altă noutate amară îi are în vedere pe internaţionalii de la grupele de copii şi juniori, cărora clubul, prin vocea şi acţiunile lui Rosenblum, nu vrea să le deconteze nici măcar un corn în deplasările la loturile naţionale. Rosenblum le-a transmis că le va deconta doar deplasarea la lot, nu şi un corn sau o sticlă cu apă, pe care aceştia le cumpără de obicei din gară când pleacă sau revin de la lot.

Călin Rosenblum taie tocmai de acolo de unde nu ar trebui. E greu de înţeles de unde dorinţa de a economisi, când bugetul clubului a fost suplimentat consistent de oficialităţile locale, în vederea unui retur fără probleme. Unde se duc banii, în condiţiile în care vorbim de un buget de peste două milioane de euro? Nu la fel de economicoşi s-au dovedit Rosenblum şi colegii din conducerea clubului şi când a fost vorba despre transferurile lui Ovidiu Petre şi Mihai Dina, pentru care clubul scoate în fiecare lună mai bine de 5.000 de euro.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago