Categories: Zâmbete amare

Salarii da, fotbal ba!

DeBanat publică o listă cu salariile persoanelor din conducerea administrativă a ACS Poli Timișoara. În paranteză trebuie spus că lista e puțin mai veche, astfel că nu apar toți salariații pe ea. De asemenea, unele salarii au fost modificate, unele în sus, iar altele în jos. De exemplu, Levente Balint ia 1.500 de lei, iar Răzvan Mușat ia tot 1.500 de lei, nu 1.200.

Din start trebuie spus că e vorba de salarii din surse bugetare, prin urmare cred că orice discuție privind intimitatea financiară a celor în cauză nu-și are rostul. Asta este, trebuie să afle și nevestele salariul real! Glumesc, dar a fi bugetar are unele aspecte pozitive, dar și negative. Toți bugetarii ar trebui să și le asume pe acestea din urmă. De asemenea, de neînțeles a fost și refuzul continuu al autorităților de-a face publice aceste salarii. Care, sincer vorbind, nu sunt cine știe cât de grozave.

Dar nici modeste nu sunt. Astfel, spălătoareasa ia un salariu net lunar cât doi profesori la început de drum. Da, probabil nu salariul spălătoresei e mare, ci este foarte mic cel al profesorilor. Dar putem face unele comparații. Managerul Rosenblum ridică și el vreo 1.300 de euro pe lună. Nu-i mult, că doar are multe responsabilități pe cap, doar el face ca totul să meargă strună. Dar nici puțin, mai ales că mai ridică lunar un salariu. Tot de la stat.

Discutabile ar fi însă calitațile manageriale care l-au propulsat pe Rosenblum în această funcție la un club cu pretenții. Ce-l recomandă de fapt? Faptul că a mai manageriat un club de prin Liga a IV-a sau că e director adjunct la LPS? Sau că e pila unuia care are multe pile la USL? Sau – vorba city-managerului Timișoarei, Sorin Drăgoi – relațiile pe care le are? Fiindcă nu cred că motivul ar fi priceperea într-ale nutriției, fiind un adept fanatic al salamului cu pâine pentru copii. Despre Bungău, niciun comentariu. A jucat la Poli, a fost consilier local PSD, așa că își merită cu prisosință banii (5.700 de lei).

La fel și Jackie Ionescu, un fel de sfătuitor de taină, un guru în amurg. Chiar sunt curios cu ce a contribuit Ionescu la magnificul spectacol pe care l-a dat pe teren ACS Poli în meciul cu Mioveniul. Dar Miculaș ce sfaturi a dat? A, la el e altceva! A vândut echipa de la Recaș, iar acum primește o rentă viageră de la Primăria Timișoara. Nu-i rău deloc. Ce naiba, sunt bani publici, nimeni nu-i reclamă!

Altundeva vreau însă să ajung. Nu salariile sunt marea problemă, ci randamentul, jocul echipei. Că, la urma urmei, toți muncesc – sau ar trebui – în același scop: promovarea. În loc să observăm o creștere a jocului după pauza în care echipa a fost plimbată prin vreo două cantonamente în străinătate, nu vedem nimic pe teren. Dar, absolut nimic. A fost adus cu tam-tam Ovidiu Petre (3.500 euro lunar salariul), iar în afară de a-și face freza tot la două minute, nu vezi nimic la el. Să i se dea o oglindă pe teren, poate o să joace și fotbal!

Bine măcar c-a scăpat de ticul ăsta Velcea (4.000 de euro salariu)! Dar Dina, altul adus ca o mare vedetă? Cu ce se ocupă? Nu mă interesează în timpul liber, ci atunci când stă pe teren. Dar poate subsemnatul nu se pricepe la fotbal, iar echipa a jucat extraordinar și la Arad, și acasă, cu Mioveniul. Dar ar trebui să ne explice cineva cât de bine am jucat. Poate dl. primar Nicolae Robu, care la fiecare victorie chinuită cu vreun amărăștean din serie, se desfășura pe Facebook, de parcă câștigasem cu Chiajna!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago