Salarii da, fotbal ba!

DeBanat publică o listă cu salariile persoanelor din conducerea administrativă a ACS Poli Timișoara. În paranteză trebuie spus că lista e puțin mai veche, astfel că nu apar toți salariații pe ea. De asemenea, unele salarii au fost modificate, unele în sus, iar altele în jos. De exemplu, Levente Balint ia 1.500 de lei, iar Răzvan Mușat ia tot 1.500 de lei, nu 1.200.

Din start trebuie spus că e vorba de salarii din surse bugetare, prin urmare cred că orice discuție privind intimitatea financiară a celor în cauză nu-și are rostul. Asta este, trebuie să afle și nevestele salariul real! Glumesc, dar a fi bugetar are unele aspecte pozitive, dar și negative. Toți bugetarii ar trebui să și le asume pe acestea din urmă. De asemenea, de neînțeles a fost și refuzul continuu al autorităților de-a face publice aceste salarii. Care, sincer vorbind, nu sunt cine știe cât de grozave.

Dar nici modeste nu sunt. Astfel, spălătoareasa ia un salariu net lunar cât doi profesori la început de drum. Da, probabil nu salariul spălătoresei e mare, ci este foarte mic cel al profesorilor. Dar putem face unele comparații. Managerul Rosenblum ridică și el vreo 1.300 de euro pe lună. Nu-i mult, că doar are multe responsabilități pe cap, doar el face ca totul să meargă strună. Dar nici puțin, mai ales că mai ridică lunar un salariu. Tot de la stat.

Discutabile ar fi însă calitațile manageriale care l-au propulsat pe Rosenblum în această funcție la un club cu pretenții. Ce-l recomandă de fapt? Faptul că a mai manageriat un club de prin Liga a IV-a sau că e director adjunct la LPS? Sau că e pila unuia care are multe pile la USL? Sau – vorba city-managerului Timișoarei, Sorin Drăgoi – relațiile pe care le are? Fiindcă nu cred că motivul ar fi priceperea într-ale nutriției, fiind un adept fanatic al salamului cu pâine pentru copii. Despre Bungău, niciun comentariu. A jucat la Poli, a fost consilier local PSD, așa că își merită cu prisosință banii (5.700 de lei).

La fel și Jackie Ionescu, un fel de sfătuitor de taină, un guru în amurg. Chiar sunt curios cu ce a contribuit Ionescu la magnificul spectacol pe care l-a dat pe teren ACS Poli în meciul cu Mioveniul. Dar Miculaș ce sfaturi a dat? A, la el e altceva! A vândut echipa de la Recaș, iar acum primește o rentă viageră de la Primăria Timișoara. Nu-i rău deloc. Ce naiba, sunt bani publici, nimeni nu-i reclamă!

Altundeva vreau însă să ajung. Nu salariile sunt marea problemă, ci randamentul, jocul echipei. Că, la urma urmei, toți muncesc – sau ar trebui – în același scop: promovarea. În loc să observăm o creștere a jocului după pauza în care echipa a fost plimbată prin vreo două cantonamente în străinătate, nu vedem nimic pe teren. Dar, absolut nimic. A fost adus cu tam-tam Ovidiu Petre (3.500 euro lunar salariul), iar în afară de a-și face freza tot la două minute, nu vezi nimic la el. Să i se dea o oglindă pe teren, poate o să joace și fotbal!

Bine măcar c-a scăpat de ticul ăsta Velcea (4.000 de euro salariu)! Dar Dina, altul adus ca o mare vedetă? Cu ce se ocupă? Nu mă interesează în timpul liber, ci atunci când stă pe teren. Dar poate subsemnatul nu se pricepe la fotbal, iar echipa a jucat extraordinar și la Arad, și acasă, cu Mioveniul. Dar ar trebui să ne explice cineva cât de bine am jucat. Poate dl. primar Nicolae Robu, care la fiecare victorie chinuită cu vreun amărăștean din serie, se desfășura pe Facebook, de parcă câștigasem cu Chiajna!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

AC Recas nu e Iancu a spus: (martie 26th, 2013 at 17:38 )

Vad ca faceti eforturi sustinute astia de la DeBanat ca sa ajutati clubul…..ce-i v-ati speriat ca promoveaza?…salariile sunt decente pentru lumea fotbalului, ba chiar mici. Despre salariile profesorilor e alta discutie…un ospatar castiga mai mult ca un profesor, la fel si un instalator, un zugrav, etc…asta din cauza ca salariul profesorului e mic nu din cauza ca zugravul castiga prea mult. Parerea mea!

Doru Simu a spus: (martie 26th, 2013 at 17:59 )

Ăsta care faci pe Recășanul, vezi că ești alături. Ce face Bungău și Maier pentru salarile primite, dar Rosenblum?! Te pune cineva să le iei apărarea? Joacă sârba cu ei și linge-i în cur. Instalatorul de la stat?, Profesorul de la stat? Instalatorul de la privat? tu ce funcția ai, la stat sau privat. Noi, contribuabilii nu suntem deacord să-l plătim pe un securist și pe toți trepădușii care ard gazul pe clubul partidelor politice.

Hilar a spus: (martie 26th, 2013 at 20:22 )

ospatarul, instalatorul si zugravul nu’s bugetari.

nostradamus al III-lea a spus: (martie 26th, 2013 at 20:27 )

Dar in Primarie, oare ce salarii sunt? Sunt proportionale cu cetateanul care sta spasit in fata ghiseelor?

nostradamus al III-lea a spus: (martie 26th, 2013 at 20:28 )

Dar salariile de la „firmele Primariei”!

AC Recas nu e Iancu a spus: (martie 27th, 2013 at 07:41 )

@Hilar:….instalatorul poate fi si bugetar si poate lucra la Colterm de pilda…oricum castiga mai mult decat un profesor de liceu, dar cred ca toti am auzit de salarii astrononomice la deiverse regii de stat in care soferul castiga cam cat trei profesori…la ACS nu sunt astfel de probleme…dupa cum se vede salariile sunt decente…chiar si cele mari sunt decente…nu asta e problema… problema e ca unii depun eforturi sustinute sa faulteze clubul Timisoarei, care detine Palmaresul si care nu e cu nimic mai murdar decat Poli AEK ….pe care toti ati iubit-o…. despre cei care au mazgalit un oras intreg si care „intamplator” isi petrec timpul in birtul lu Herzog, consilier PNTCD si care intamplator primesc comenzi de la acesta si alti lideri PNTCD…nu scrie nimeni articole de critica…chiar asa de ignorat este acest gest de huliganism si faptul ca orasul asta a fost mazgalit la comanda unor taranisti?

gigi a spus: (martie 27th, 2013 at 08:54 )

baaaa…io is instalator…ce aveti cu salaru` meu :-)))

Recaseanu a spus: (martie 27th, 2013 at 09:53 )

@ Doru Simu : Asta ai inteles tu, ca iau apararea lipitirilor din acese? mai uita-te o data la ce-am scris…Poate o sa vezi intr-un final ca era un raspuns catre ala care zicea ca Bungau & comp nu au salarii mari…

Noni a spus: (martie 27th, 2013 at 11:05 )

Nu am inteles de ce tutul spune „Fotbal ba”…ACS a terminat turul pe locul 2 si neinvinsa…

gogomanul a spus: (martie 27th, 2013 at 11:16 )

bine mai!!!hai acum sa dam 5.700 lei / luna la toate gloriile/ gloabele (ca doar ei trebuie sa traiasca,iar ceilalti sa se chinuie cu 800 lei/luna) si pe cei tineri sa-i crestem cu paine si salam.Foarte fain.Noua romanilor tot timpul ne place sau ne-a placut sa traim din trecut (trebuie sa intelegem ca s-a terminat cu cei care au fost sau ce valoare au avut) ,prezentul si viitorul nu conteaza?,tot aia ce-au fost sa fie si acum?,dar din pacate asa vom bate pasul pe loc si vom ajunge mai rau decat lumea a 3!!!!!!!!!!! Asa ca dati totul doar celor care au fost si cu cei tineri la ……ce greseala era sa fac , dar mi-am adus aminte ca lagarele sau desfiintat ca precis tinerii ar fei fost trimisi acolo in cantonament la oxigenare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Ino Ardelean a spus: (martie 27th, 2013 at 16:05 )

Cum adica despre Bungau nici un comentriu ?
Ce daca a jucat la Poli? Cati nu au jucat la Poli ?
Ce daca a fost si este consilier PSD ? Mi se rupe de politica lor de cacat .
Salariul nu i-l comentez , nu ma intereseaza .Dar cum sa conduca clubul un pensionar senil ?
Continuati asa si o sa plece si cei 200 de suporteri care mai vin la stadion.

leo a spus: (martie 27th, 2013 at 20:52 )

bai ino ardelean. alte articole nu mai ai. altceva nu faci decat sa mesteci rahatul

ooo a spus: (martie 28th, 2013 at 10:42 )

o stire in exclusivitate pt dl Ino adj politiei timis Popescu a fost demis din functie si pus la dispozitie in urma judecarii in consiliu de judecata de la MAI din 20.03.2013

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Epic fail de campanie. PNL intră în cursa electorală cu candidatul… Gheorghe Robu. Şi tot pe centură…

Un mare afiş electoral care trebuia să promoveze candidatura lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei s-a transformat într-o imensă sursă de hohote de râs. În loc de Nicolae, pe afiş a apărut prenumele de Gheorghe. Panourile au fost şi montate pe zona de centură a Timişoarei, exact acolo unde Robu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Epic fail de campanie. PNL intră în cursa electorală cu candidatul… Gheorghe Robu. Şi tot pe centură…
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Top