TimPark: discriminatoriu si cu tarife ilegale

TimPark, noul sistem de parcare considerat „super cool” de primarul Nicolae Robu, încalcă drepturile consumatorilor. Asta, pe lângă faptul că îi discriminează clar pe șoferii cu mașini „de România”, față de cei care au numere de înmatriculare străine.

Șoferii timișoreni au aflat deja, pe pielea lor, că dacă vor să achite parcarea prin SMS trebuie să plătească mai mult decât dacă ar opta pentru cumpărarea de voucher, respectiv parcare prin bip. Ca și cum n-ar fi de ajuns, nici nu știu exact cât au de achitat. Asta, pentru că prețul pentru SMS-uri afișat pe panourile care au împânzit orașul este trecut în euro și fără TVA. Acest lucru este ilegal.

Faptul că este încălcată legislaţia este confirmat de Mihaela Ignat, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Timiş. „Prețurile trebuie să fie afișate în lei. Taxa pe valoare adăugată trebuie să fie inclusă în prețul afișat. Cei care au afișat panourile pot fi sancționați. Ne putem sesiza și din oficiu, dar trebuie să fim în primul rând informați”, a afirmă Ignat.

De cealaltă parte, promotorul proiectului, primarul liberal Nicolae Robu, se spală pe mâini și dă vina pe cei care gestionează sistemul. „Cei care au în sarcină să gestioneze efectiv lucrul acesta trebuie să respecte toate prevederile legale. Dacă cumva este făcut în dezacord cu legea, evident că trebuie să se intervină pentru a se respecta legea”, spune Robu.

Peste toate nerespectările legislaţiei privind drepturile consumatorilor, plăcuţele au și traducere în limbă engleză. Aceasta e inutilă, în condițiile în care același Nicolae Robu a  anunţat, senin, că face o discriminare. „Faptul că prețul nu include toate costurile e o ilegalitate. În plus, faptul că șoferul nu știe cât va plăti în final nu poate fi acceptat. Dincolo de acest lucru, este vorba și de discriminare. Timișorenii care își plătesc taxele si impozitele plătesc și locul de parcare, iar cetățenii, chiar români, dar care au mașini cu numere de înmatriculare din altă țară nu vor plăti”, conchide consilierul local Constantin Sandu (PD-L).

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

12 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

12 ore ago