Categories: Administratie

Desi inca n-a primit niciun leu, Robu promite centura de sud pana in 2016

În 2013, șoseaua de centură a Timișoarei a fost sărită cu grație de la finanțare, deși realizarea ei s-a numărat printre prioritățile enunțate în campania electorală de primarul Nicolae Robu. Deși a admis, după alegeri, că lucrarea nu ține de el, edilul șef susține că, până în 2016, centura de sud a Timișoarei va fi încheiată.

În programul său de campanie, liberalul Nicolae Robu își stabilea drept una dintre priorități realizarea centurii de sud a Timișoarei. Deși de la bun început au existat voci care i-au atras atenția că acest lucru nu depinde de municipalitate, Robu a insistat. Doar teoretic, pentru că în bugetul național pe 2013 nu a fost prevăzut nici măcar un bănuț pentru o astfel de lucrare.

După aproape un an de când a fost ales primar, Robu recunoaște că șoseaua de centură nu intră în atribuțiunile instituţiei pe care o conduce. Asta nu-l împiedică însă să promită că, până la finele mandatului său, tronsoanele care leagă Calea Aradului de Calea Şagului, respectiv Calea Lugojului de Calea Şagului vor fi construite integral.

„Eu mi-am asumat în platforma mea de candidatură şi realizarea centurii între Calea Aradului-Calea Şagului şi Calea Lugojului-Calea Şagului. Deşi nu primăria face centura, primarul are un rol important şi în lucrurile care nu sunt în subordinea sa. Una ar fi ca primarul să meargă la minister şi să facă tot ce se poate pentru ca aceste proiecte să fie realizate. Prin demersurile pe care le-am făcut şi pe care le voi face în continuare, aduc garanţii că aceste două tronsoane vor fi făcute în timpul mandatului meu. Nu de către mine, ci de către cei care trebuie să o facă”, afirmă edilul şef. Ca de obicei, Robu nu spune când ar putea veni banii și nici cum vor putea fi realizate lucrări de o asemenea anvergură în doar doi ani. Asta, în cazul fericit în care finanțarea pentru centură va veni integral.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

O oră ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

O oră ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

2 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago