Categories: Administratie

Taxa pe tranzit, platita prin SMS, chiar de acasa de la soferii de TIR!

Plata prin SMS trece la un alt nivel. Primarul Nicolae Robu vrea ca șoferii care tranzitează Timișoara cu TIR-urile să plătească taxa de tranzit în valoare de 200 de lei prin intermediul telefonului mobil, chiar de la ei de acasă. Taxa urmează să fie introdusă de anul viitor.

Primarul Nicolae Robu consideră că toate mașinile de peste 7,5 tone care tranzitează Timişoara trebuie să plătească, pentru că produc efecte negative în oraş. Vibraţiile produse de vehiculele de mare tonaj afectează casele şi locuinţele cetăţenilor. Taxa percepută va fi în valoare de 200 de lei şi va fi plătită doar de cei care nu merg pe ruta ocolitoare.

Taxa a fost supusă unei dezbateri publice, în timpul căreia consilierul local Ștefan Sandu (PD-L) a întrebat ce s-ar întâmpla dacă toate oraşele din ţară ar introduce o astfel de taxă, transportatorii nefiind de vină pentru că nu există autostrăzi. Robu spune că va introduce taxa de tranzit numai pentru cei care trec prin oraş, chiar dacă au rute ocolitoare. Poliţia Locală îi va verifica pe tirişti dacă aveau alternativă să ocolească sau nu. „Dorim să introducem şi plata prin SMS. Am văzut că funcţionează foarte bine. Șoferii vor opri la intrarea în oraş. Trebuie să oprească, pentru că nu au voie să folosească telefonul în timp ce conduc. Agentul are acces la sistemul informatic şi află dacă şoferul a plătit sau nu. O altă variantă ar fi plata la benzinăriile din apropierea intrărilor în oraş, ne vom gândi la soluţii. Șoferii pot da SMS și înainte de a pleca de acasă, nu trebuie să ajungă aici ca să facă acest lucru”, spune Robu.

Administrația Ciuhandu a încercat, încă din 2010, să impună o taxă similară. Suma era tot de 200 de lei, iar cei care ar fi trebuit s-o plătească erau șoferii mașinilor de peste 7,5 tone. Singura diferență e că ar fi trebuit să achite acești bani doar cei conduceau mașini neînmatriculate în Timiș. Acum, primăria a eliminat această prevedere. Taxa nu s-a aplicat, deoarece, în 2011, Curtea de Apel Timișoara a dispus anularea hotărârii de consiliu local care o stabilea.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago