Ca sa scape de „acvariu”, primaria a tepuit ADP

În goana nebună de a-şi respecta promisiunea electorală privind demolarea „acvariului” din centru Timişoarei, primarul Nicolae Robu a trecut peste orice. Deși iniţial s-a spus că cele trei spaţii cedate în schimbul „acvariului” nu valorează mare lucru, totul a fost doar o cacealma. Primăria şi-a bătut joc de investiţia făcută de societatea din subordine, ADP, în Piaţa 700.

Terenul din Piaţa 700 are 1.253 de metri pătraţi şi este de două ori mai mic decât celelalte două terenuri oferite de municipalitate patronilor fostului „acvariu” din Piaţa Operei. Cu puțin timp înainte de a fi perfectat schimbul, ADP amenajase aici, la insistențele primarului Nicolae Robu, o parcare cu bariere. Lucrările au costat două miliarde de lei vechi, dar, după numai două luni, ADP a fost nevoită să renunţe la acest teren fără nicio compensație. Liviu Barbu, încă directorul ADP, aflat în prag de pensionare, nu se sfiește să spună acum lucrurilor pe nume.

„Problema terenului din Piaţa 700 cedat de primărie contra terenului de la «acvariu» s-a rezolvat parţial. Adică noi am rămas cu paguba. Robu a insistat să facem investiţii acolo. Eu voiam să mai aşteptăm. Au scos însă hotărâre de consiliu local să facem parcare cu bariere. Am cheltuit două miliarde, a funcţionat două luni, după care ne-au spus să ne luăm bulendrele, că trebuie s-o dea la schimb cu «acvariul». Eu nu am fost de acord să cedăm concesiunea. Nu am vrut să semnez. Am trimis-o la acţionariat, că de acolo a plecat tot circul”, spune Liviu Barbu.

Conducerea Primăriei Timişoara a susţinut, la acea vreme, că investiţia poate fi recuperată prin vinderea barierei şi a sistemelor de acolo. Acestea zac însă și acum în depozitele ADP. „Primăria ne-a spus că lucările pe care le-am făcut, drumuri şi partea de instalaţii le decontează, dar bariera şi tot sistemul să le vând. Cui să le vând? Aşa că am rămas cu o pierdere de un miliard. Toate sunt în magazie. Au pus carul înaintea boilor şi a ieşit o dandana. Acum chiar nu mă mai interesează”, ne-a mai spus Liviu Barbu, directorul ADP.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago