Inca un mister al „listei lui Robu”: lucrarile de la spitalul de copii

Primarul Nicolae Robu mai vede ceva care nu există, și anume șantierul de la spitalul de copii, unde ar fi început construcția unui nou corp de clădire. Din cele peste șapte milioane de euro, cât ar costa o astfel de lucrare, guvernul a alocat cinci milioane de lei. În realitate, studiul de fezabilitate nu e gata sau e ținut la secret, iar municipalitatea ar putea să piardă și acei bani.

La Spitalul „Louis Țurcanu” sunt tratați anual peste 20.000 de copii, proveniți din toate zonele țării. Unitatea sanitară, recunoscută pentru performanțele ei, este în pericol de a ajunge în stradă, după ce două imobile au fost retrocedate. Singura soluție este ridicarea unui nou corp de clădire de circa 6.000 de metri pătrați. Pentru construcție e nevoie de șapte sau opt milioane de euro. Cu tot cu aparatură, suma se dublează. Lucrurile sunt în stand by și acum, deși pe deja faimoasa listă cu 80 de realizări din primul an de mandat Robu, la poziția 70 figurează „Demararea construirii unui nou corp de clădire (P+6) la Spitalul de Copii”.

În noiembrie 2012, premierul Victor Ponta, prezent la lansarea candidaților USL din Timiș, a promis că lucrările la noul corp de clădire vor începe în februarie 2013. „Banii pentru construcția spitalului vor fi prinși în bugetul pentru 2013/2014. Negociez cu primăria și consiliul județean cât vom finanța de la bugetul central această lucrare și cât de la bugetul local și județean. Mi s-a propus 75% de la bugetul central și restul, de pe plan local. Voi duce însă procentul la mai mult. În bugetul Ministerului Sănătății vom pune partea noastră de finanțare”, afirma Ponta.

În februarie 2013, cam pe când ar fi trebuit să înceapă lucrările, guvernul a aprobat primele cinci milioane de lei, care ar urma să ajungă la Timișoara după finalizarea studiului de fezabilitate. În ce fază e acest studiu e greu de spus, pentru că, acum două săptămâni, viceprimarul Traian Stoia afirma că municipalitatea este pe cale să piardă banii pentru că… n-au început lucrările de construcție! „De studiu cred că se ocupă domnul primar. Se blochează din lipsă de perspicacitate a celor care se ocupă. Nu e neapărat a lui, că dânsul dă sarcini. Încă nu pierdem banii, dar nici departe nu suntem”, spunea Stoia.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

8 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago