Primarul Nicolae Robu mai vede ceva care nu există, și anume șantierul de la spitalul de copii, unde ar fi început construcția unui nou corp de clădire. Din cele peste șapte milioane de euro, cât ar costa o astfel de lucrare, guvernul a alocat cinci milioane de lei. În realitate, studiul de fezabilitate nu e gata sau e ținut la secret, iar municipalitatea ar putea să piardă și acei bani.
La Spitalul „Louis Țurcanu” sunt tratați anual peste 20.000 de copii, proveniți din toate zonele țării. Unitatea sanitară, recunoscută pentru performanțele ei, este în pericol de a ajunge în stradă, după ce două imobile au fost retrocedate. Singura soluție este ridicarea unui nou corp de clădire de circa 6.000 de metri pătrați. Pentru construcție e nevoie de șapte sau opt milioane de euro. Cu tot cu aparatură, suma se dublează. Lucrurile sunt în stand by și acum, deși pe deja faimoasa listă cu 80 de realizări din primul an de mandat Robu, la poziția 70 figurează „Demararea construirii unui nou corp de clădire (P+6) la Spitalul de Copii”.
În noiembrie 2012, premierul Victor Ponta, prezent la lansarea candidaților USL din Timiș, a promis că lucrările la noul corp de clădire vor începe în februarie 2013. „Banii pentru construcția spitalului vor fi prinși în bugetul pentru 2013/2014. Negociez cu primăria și consiliul județean cât vom finanța de la bugetul central această lucrare și cât de la bugetul local și județean. Mi s-a propus 75% de la bugetul central și restul, de pe plan local. Voi duce însă procentul la mai mult. În bugetul Ministerului Sănătății vom pune partea noastră de finanțare”, afirma Ponta.
În februarie 2013, cam pe când ar fi trebuit să înceapă lucrările, guvernul a aprobat primele cinci milioane de lei, care ar urma să ajungă la Timișoara după finalizarea studiului de fezabilitate. În ce fază e acest studiu e greu de spus, pentru că, acum două săptămâni, viceprimarul Traian Stoia afirma că municipalitatea este pe cale să piardă banii pentru că… n-au început lucrările de construcție! „De studiu cred că se ocupă domnul primar. Se blochează din lipsă de perspicacitate a celor care se ocupă. Nu e neapărat a lui, că dânsul dă sarcini. Încă nu pierdem banii, dar nici departe nu suntem”, spunea Stoia.
Comentarii prin facebook