Categories: Social

Primarul Timisoarei, rugat sa nu mai jigneasca prin limbaj

Grupul de autoreprezentați „Ceva de spus”, al persoanelor cu dizabilități, îl roagă pe primarul Nicolae Robu să-și supravegheze limbajul. Liberalul a declarat că doar „redușii mintal” nu înțeleg de ce s-a închis circulația în zona Michelangelo.

Printr-o scrisoare deschisă trimisă primarului Nicolae Robu, Grupul „Ceva de spus” explică termenul „autoreprezentant”, care se referă la o „persoană cu dizabilități care își comunică opinia și își solicită ferm drepturile în comunitate”. Scrisoarea vine după ce Robu i-a catalogat drept „reduși mintal” pe cei care nu înțeleg de ce s-a închis circulația pe Podul Michelangelo. „Zi de zi auzim pe străzi, în autobuze, chiar și în emisiuni TV, oameni de toate vârstele folosind în termen peiorativ termeni precum handicapat, oligofren, retardat”, arată expeditorii. Ei continuă, menționând că nu se așteptau ca și primarul unui municipiu să se coboare la o astfel de retorică.

„Stimate Domnule Primar, handicapații, oligofrenii, retardații și redușii mintali noi suntem, cei care zi de zi ne confruntăm cu obstacolele pe care ni le aduce societatea în care trăim. Cei care zi de zi trebuie să depășim jignirile, prejudecățile oamenilor și instituțiilor(…). Dle primar, noi nu vrem milă și nici caritate. Noi vrem respect pentru ceea ce putem face. Vrem respect inclusiv de la Primarul Municipiului, iar noi respectuos vă rugăm să nu preluați retorica politică cu care ne-am obișnuit de-a lungul anilor (…) astfel ne jigniți și desconsiderați pe noi, persoanele cu dizabilități”, se menționează în scrisoarea deschisă al cărei text integral îl puteți găsi atașat la final.

Acum o săptămână, primarul Timișoarei era supărat că există oameni nemulțumiți de închiderea traficului în zona Michelangelo. „Aşa cum şi-au închis traficul în zone unde au avut mari şantiere şi nemţii, şi americanii, şi coreenii, aşa închidem şi noi, timişorenii. Sunt cele mai fireşti lucruri care se întâmplă. Numai un om redus la minte nu înţelege asta”, a declarat Robu.

Scrisoare deschisa

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

41 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago