Centrul istoric al Timisoarei e victima unui boicot!

Primarul Nicolae Robu crede că există un boicot al cărui scop este blocarea proiectului de reabilitate a zonei Cetate. Edilul a descoperit, în sfârșit, că, în România, orice licitație pentru lucrări pe sume mari e contestată până în pânzele albe, ceea ce duce la întârzieri însemnate. La începutul anului, Robu era mult mai optimist.

În luna februarie, licitaţia pentru desemnarea firmei care va reabilita zona Cetate se apropia de finalizare. Cel puțin așa susținea primarul Nicolae Robu, conform căruia lucrările urma să înceapă în luna mai. „Zonele care vor fi reabilitate vor fi Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe şi Piaţa Ţarcului. Unele străzi vor avea o perioadă de reabilitare de șase luni, altele, de 12 luni. Cel mai mult vor dura lucrările în Piața Sfântul Gheorghe, care sunt programate să dureze 18 luni”, afirma liberalul. Luna mai a venit și a plecat, iar acum e aproape septembrie și nici urmă de reabilitare în centrul istoric.

Primarul Nicolae Robu e convins acum că lucrările sunt boicotate! „Pur şi simplu este inaceptabil ca cineva să boicoteze – că eu despre asta cred că este vorba – proiectul de reabilitare a centrului istoric, a zonei cetate. De la începutul mandatului am acordat prioritate acestui proiect şi am făcut demersurile pentru lansarea licitaţiei. Nici acum nu am reuşit să contractăm executantul”, a declarat liberalul, care și-a mai luat încă o zi pauză din concediu. Robu nu se riscă să facă declarații cu subiect și predicat, dar cere instituțiilor statului să intervină. „Am bănuielile mele asupra ceea ce se întâmplă acolo, dar sunt doar simple bănuieli şi nu îmi pot permite să fac declaraţii publice. Pot să fac un apel la instituţiile statului şi cred că ele trebuie să se intereseze ce se întâmplă de mereu suntem ba daţi în judecată, ba contestaţi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În ianuarie 2012, primarul Gheorghe Ciuhandu a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea zonei Cetate. Contribuția locală este de trei procente, dar cea mai mare parte, adică peste 42 milioane de lei, vine de la UE. Dacă lucrările nu vor începe în curând, proiectul nu se va mai putea încadra în termenul de finalizare.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

8 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

9 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

9 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

9 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

9 ore ago