Primul dus rece pentru ACS Poli: 0-1 cu FC Botosani

ACS Poli pierde primul meci din actuala ediție a Ligii I și, odată cu el, poziția de lider al clasamentului. FC Botoșani urcă pe primul loc și își trece în cont a treia victorie în deplasare din acest sezon. Velcea n-a mai reușit schimbările inspirate din partidele trecute.

ACS Poli a jucat, vineri, la Timișoara, al doilea duel consecutiv al nou-promovatelor. După meciul câștigat în deplasare cu Săgeata Năvodari, a urmat întâlnirea cu FC Botoșani, o echipă care, în acest debut de sezon, a reușit două victorii în deplasare. Vali Velcea a trimis în teren următorul „11”: Coca, Nohai, Scutaru, Şeroni, Nicola, O. Petre, Bărbuţ, Trandu, Boldea, Nanu și Szekely. Timișorenii au început tare meciul, având rapid trei cornere unul după altul, dar oaspeții au scăpat cu fața curată. Jucătorii lui Velcea n-au reușit să se apropie periculos de poarta lui Curileac, iar după primul sfert de ceas a venit și primul gol al partidei. Acesta a fost marcat de Tincu, care a reușit un șut spectaculos de la 30 de metri, direct în vinclul porții lui Coca. Reușita botoșăneanului poate candida la titlul de golul Ligii I până acum.

ACS Poli s-a văzut condusă pentru prima dată acasă și a încercat să revină rapid. Gazdele pornesc o serie de atacuri, dar defensiva moldovenilor a reușit să respingă toate inițiativele timișorenilor. În minutul 31, Curileac reține o centrare a lui Boldea, care îl viza pe Szekely, iar cinci minute mai târziu a urmat o fază controversată. Același Boldea l-a călcat, chiar în careu, pe Poverlovici, dar arbitrul Crăciunescu n-a dictat nici măcar fault. Jucătorul lui FC Botoșani a avut noroc că nu s-a accidentat.

Velcea face imediat prima schimbare și îl scoate pe Boldea, trimițându-l în teren pe Keita. Finalul primei reprize aparține timișorenilor. Mai întâi, Szekely execută o lovitură liberă în zid, mingea îi revine, dar șutul care a urmat a trecut pe lângă poartă. Cu un minut înainte de fluierul de final, Curileac bâlbâie o minge în propriul careu, dar timișorenii nu au reușit să marcheze nici de această dată.

Repriza a doua a început cu o nouă schimbare la gazde. Velcea l-a trimis pe bancă pe Ovidiu Petre, care s-a remarcat doar printr-un cartonaș galben, și l-a preferat pe Gorobsov. Timișorenii sunt la conducere, oaspeții preferând să tragă de timp. Portarul Curileac a și văzut un galben din acest motiv. Golul însă întârzie să apară. În minutul 70, Szekely a scăpat spre poarta moldovenilor, dar Crăciunescu a oprit faza. Oaspeții nu mai contează în atac și se apără cu toată echipa. Timișorenilor a părut să le lipsească însă cu desăvârșire claritatea în joc.

Pe final de meci, FC Botoșani a tras de timp la limita bunului simț și, ca și cum n-ar fi fost de ajuns, mașinuța care transportă jucătorii în afara terenului s-a defectat, fiind împinsă de timișoreni la marginea gazonului. Ultima ocazie a meciului i-a aparținut lui Szekely, căruia i-a lipsit o jumătate de gheată pentru a aduce egalarea și a-și trece în cont al șaptelea gol din această ediție a campionatului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

48 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago