ACS Poli, batuta de Steaua la scor de forfeit

Fără nici șansă la vreun punct – așa a arătat ACS Poli sâmbătă seară pe Arena Națională. Timișorenii au încasat trei „boabe”, au jucat mai bine de o repriză în zece și sunt în mare suferință în Liga I. După un început fulminant de campionat, echipa lui Vali Velcea nu dă semne de revenire, iar următoarele două meciuri vor fi vitale.

ACS Poli a plecat spre București cu un moral destul de bun, după calificarea în optimile Cupei României. Velcea & co sperau să obțină măcar un punct pe Arena Națională și să spargă seria neagră din campionat. Timișorenii au început meciul în formula Nuno Claro, Nohai, Scutaru, Şeroni, Marovic, Ovidiu Petre, Bărbuţ, Gorobsov, Trandu, Nanu și Furtado. Cele două formații s-au tatonat reciproc în primele minute și și-au testat vigilența defensivelor, dar fără vreo ocazie notabilă.

În minutul 12, Steaua e pentru prima dată foarte aproape de deschiderea scorului, după ce Stanciu trimite dintr-un unghi prea ascuțit spre poarta din care Nuno Claro ieșise greșit. În faza imediat următoare, ACS Poli beneficiază de o lovitură liberă de la vreo 40 de metri de poarta lui Tătărușanu, dar mingea ajunge în brațele goalkeeper-ului stelist. Steaua continuă să forțeze primul gol, în timp ce ACS Poli se mulțumește să vânzeze greșelile gazdelor.

Steaua deschide, într-un final, scorul în minutul 28, când Piovaccari a primit o pasă foarte bună de la Stanciu și, rămas singur în careul lui Nuno Claro, înscrie cu o „scăriță”. Nohai ia aproape imediat un cartonaș galben, după ce l-a călcat pe Latovlevici. A urmat un „duel” între Nuno Claro și Filip, în urma căruia ambii s-au ales cu avertismente, portarul timișorenilor, pentru proteste, jucătorul stelist, pentru fault. În minutul 40, Nohai încasează al doilea „galben”, după o intrare neregulamentară la Stanciu. Arbitrul dictează 11 metri pentru Steaua, iar Stanciu înscrie: 2-0 pentru gazde, scor cu care s-a intrat și la pauză.

Partea a doua a meciului a început tot cu dominarea gazdelor. ACS Poli leagă primele pase abia la 15 minute de la reluare, iar în minutul 72 Ovidiu Petre ratează cea mai mare ocazie din acest meci pentru timișoreni, lovitura sa de cap trecând peste transversala lui Tătărușanu. Al treila gol al steliștilor a venit în minutul 76, după un șut foarte bun al lui Adrian Popa, deviat de Petre spre poarta lui Nuno Claro. Acesta a fost și scorul final al întâlnirii, pe care numai cei complet rupți de realitate ar fi putut paria altceva decât „1” solist.

Pentru ACS Poli urmează două meciuri în compania codașelor Ligii I, vitale pentru obținerea punctelor care să asigure o intrare liniștită în pauza de iarnă. Timișorenii n-au mai reușit să câștige din etapa a patra, când au bătut în deplasare pe Săgeata Năvodari, iar în atac începe să se simtă dureros lipsa lui Szekely, pe lângă care portughezul Furtado nu e decât o palidă umbră. (sursa foto: gsp.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago