Arhiva pentru eticheta: cianuri

Tragedia de la Certej nu trebuie sa se mai repete / FOTO

Tragedia de la Certej nu trebuie sa se mai repete / FOTO

Aproximativ 25 de tineri s-au adunat, miercuri, în fața Agenției pentru Protectia Mediului Timișoara, pentru a comemora 42 de ani de la tragedia din comuna hunedoreană Certej. Acordul de mediu pentru noua exploatare, dat anul trecut, este contestat în instanță.

Ce gogorita uriasa a mai inventat Victor Ponta ca sa ne bage pe gat cianura de la Rosia Montana

Se știe deja, Guvernul României condus cu atâta diletantism din studiourile de televiziune de către Victor Ponta (vorba reclamei de la Carlsberg: probabil cel mai slab premier din istoria României, de la Barbu Catargiu încoace) a refuzat să-și asume proiectul Roșia Montană, aruncându-l în parlament. Probabil, fiindcă se cunosc urmările catastrofale ale acestuia, așa că, pe post de cartof fierbinte, guvernanții l-au azvârlit în mâinile parlamentarilor, pentru ca răspunderea să fie cât mai difuză.

Protest cu manusi si mars, impotriva cianurilor / FOTO

Timișorenii au ieșit în stradă pentru a doua duminică la rând, mai vocali și mai deciși să-și exprime nemulțumirea față de proiectul Roșia Montană. S-a plecat într-un marș spre primărie, care a blocat un pic circulația, iar muzicienii prezenți au oferit un nou spectacol. Strigarea pentru protest s-a dat, și de această dată, pe rețelele

Timisorenii spun categoric „NU” cianurilor! / FOTO

Timișorenii s-au ținut de promisiune și, duminică după-amiază, s-au prezentat cu sutele la protestul împotriva exploatării cu cianuri de la Roșia Montană. Cu bannere și pancarte, protestatarii au strigat împotriva Guvernului Ponta și a deciziei acestuia de a da verde companiei canadiene Roșia Montană Gold Corporation.

Top