Categories: Administratie

Prohibitia din Complexul Studentesc a adus doar 2.000 de euro la bugetul local

În Complexul Studenţesc este interzisă de aproape un an comercializarea băuturilor alcoolice. Măsura a stârnit revolta comercianților, dar timpul a dovedit că ei n-aveau de ce se să teamă prea tare. Deși cafenelele și fast-food-urile vând în continuare bere, Poliţia Locală a aplicat doar… şase amenzi de la intrarea în vigoare a hotărârii!

Din noiembrie 2012, în Complexul Studențesc este interzisă vânzarea alcoolului, inclusiv a berii sau a oricărui alt produs care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum. Amenzile prevăzute în hotărârea de consiliu local care reglementează acest aspect sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Imediat după adoptarea HCL, care a nemulțumit proprietarii de localuri din campus, primarul Nicolae Robu amenința cu măsuri severe luate împotriva celor care nu se conformează. „Le transmit un singur lucru: dacă nu ne putem înţelege civilizat, va urma exproprierea. Dacă îşi închipuie că pot intra într-un război cu mine, le transmit de la început că vor pierde”, spunea edilul șef.

Între timp, peste HCL care prevede interzicerea alcoolului în complex s-a așternut praful. La aproape un an de la aprobarea acesteia, studenţii încă pot bea liniștiți o bere în cafenelele, fast-food-urile sau puburile din zona interzisă. Nici măcar n-o fac pe ascuns, vremea bună scoțându-i încă la terase pe tinerii care vor să se relaxeze după dificilele ore de curs. Statisticile Poliției Locale sunt si ele hilare. „Organizăm periodic, prin Serviciul Inspecţie Comercială, activităţi de verificare în perimetrul Campusului Studenţesc în vederea verificării respectării prevederilor hotărârii de consiliu local privind comercializarea de băuturi alcoolice. De când a intrat în vigoare HCL, au fost aplicate şase sancţiuni, în valoare totală de 9.000 de lei”, ne-a declarat Georgina Velicu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

O oră ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

3 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago