Zona Iosefin, circulabila abia la primavara

Timișorenii care locuiesc în zona Iosefin mai au de așteptat vreo jumătate de an până să renunțe la galoșii antinoroi. Reabilitarea celui de-al doilea tronson, care ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2013, va fi terminată abia în aprilie 2014. Lucrările sunt executate de o firmă a lui Georgică Cornu, iar primarul Nicolae Robu susține că, în prezent, merg șnur.

Zona Pieței Iosefin – unde reabilitarea tronsonului străzii Văcărescu, între bd. Regele Carol și Splaiul Tudor Vladimirescu, a început în luna mai – arată ca după bombardament. O recunoaște și primarul Nicolae Robu, care spune chiar că era „mai rău”. „Au avut loc intervenţii ale diverselor firme care au avut în subteran ba canalizare, ba gaz, diverse cabluri, ș.a.m.d. și, prin urmare, firma care a executat lucrarea a trebuit să aştepte o perioadă să efectueze acele lucrări care nu erau în sarcina ei”, explică liberalul.

Robu recunoaște că au existat mari întârzieri în executarea lucrării, dar susține că acestea au fost recuperate. În ultima lună, spune el, s-a muncit pe rupte. „Sperăm ca, până la venirea zăpezii, totul să fie acoperit. Noi suntem mulţumiţi dacă, până la venirea iernii, vom reuşi să finalizăm trotuarele, astfel încât ele să fie funcţionale, oamenii să nu aibă probleme când vor circula pe timpul iernii. De asemenea, în toată partea centrală, dorim să ajungem să fie totul bordurizat şi apoi umplut cu piatră tasată”, spune primarul Timișoarei. „Dacă atingem acest stadiu atunci ne putem declara mulţumiţi. În primăvară, într-un interval de circa o lună, lucrarea va fi finalizată”, a mai declarat Robu.

Lucrarea este executată de Bau Center Vest, susținută de grupul Confort.
Valoarea totală a lucrarilor este de 8,3 milioane de lei, din care 6,5, bani europeni. La finele lunii mai, când a fost închisă circulația, reprezentanții PMT spuneau că strada ar trebui redeschisă în luna decembrie. Acum, primarul Nicolae Robu a admis că termenul de finalizare a fost prelungit până în aprilie 2014. La momentul vizitei sale, pe șantier erau fix trei muncitori.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

39 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

53 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago