Categories: Administratie

Comisia lui Stoia se lupta cu gainatul din podurile istorice

Podurile și subsolurile clădirilor din centrul Timișoarei sunt adevărate focare de infecție. Echipa de control coordonată de viceprimarul Traian Stoia a găsit aici incredibil de multă mizerie, găinaț și păsări moarte.

Viceprimarul Traian Stoia, criticat de primarul Nicolae Robu, care consideră că acesta își depășește atribuțiile, a prezentat, vineri, concluziile la care a ajuns echipa pe care o coordonează și care verifică starea imobilelor din zonele istorice ale Timișoarei. Controalele făcute în poduri și pivnițe au scos la iveală o realitate sumbră. „Uitaţi-vă cum arată şi cum sunt gestionate aceste clădiri. Nu este vorba aici de ambiţia unuia sau altuia de a se face cunoscut. Sunt poduri care arată în ultimul hal. În afara excrementelor de porumbei, acolo sunt un fel de purici care afectează inclusiv sănătatea omului. Aici e vorba de ceea ce spun cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară sau Direcţia de Sănătate Publică. Sănătatea publică este afectată atât de ceea ce se întâmplă în podurile imobilelor istorice, care sunt supuse unei degradări lente. Este intolerabil ca, în zona zero a orașului Timișoara, pivnițele să arate așa”, a declarat viceprimarul.

Aceeași echipă contabilizează, în continuare, aparatele de aer condiţionat și antenele de pe imobilele istorice. În ultima perioadă au fost verificate și clădiri din zona Iosefin, unde proprietarii s-au conformat și au dat jos climatizoarele. şi pentru efectuarea de lucrări de reparaţii acolo unde se impune. „Grupul acesta de lucru continuă campania pentru respectarea legii monumentelor şi pentru îmbunătăţirea aspectului zonei istorice a Timişoarei, zonă în care vin toţi turiştii. Trebuie să ne ocupăm de ea până în momentul în care va arăta în modul în care a fost gândită la proiectare”, a mai spus Stoia.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago