Categories: Invatamant

Elevii chiulangii nu mai stau prin barurile de langa scoli

Elevii de liceu chiulesc mai puțin decât anul trecut. Asta susțin, fără date concrete, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Tot ei spun însă, cu jumătate de gură, că altul ar fi motivul pentru care adolescenții nu mai sunt prinși pe capete prin barurile din apropierea școlilor.

Șefii învățământului timișean spun că numărul absențelor din primele două luni ale actualului an școlar e mai mic decât în perioada similară a anului trecut. Ei nu dau însă cifre. „Pot să spun că numărul de absenţe în învăţământul liceal s-a micşorat faţă de anul precedent. Asta şi datorită colaborării cu poliţia, jandarmeria şi cu toţi cei care mai fac razie prin baruri. Elevii se aşteaptă şi sunt găsiţi în asemenea situaţii din ce în ce mai puţini”, explică inspectorul școlar general Cornel Petroman. Regulamentul prevede câteva sancțiuni pentru chiulangiii găsiţi în barurile şi cafenelele din preajma şcolilor, dar acestea nu sunt prea severe. „Anunțarea părinților sau criticarea în faţa clasei nu produc niciun fel de efecte pozitive. Singura care are unele rezultate este scăderea notei la purtare. La alții însă nici asta nu produce efecte”, ne-a mai spus Petroman.

Anul trecut, exact în aceeași perioadă, peste 250 de elevi, mai ales din Timișoara, s-au ales cu suspendarea totală sau parțială a alocației, pe motiv de absențe. Conform datelor furnizate, la vremea respectivă, de ISJ Timiș, în medie, aproape o treime din elevi nu veneau la școală. În octombrie 2012, inspectorii au verificat, timp de trei zile, prezența la ore, iar procentul chiulangiilor a fost cuprins între 22 și 27%. La clasele de seral, rata de absenteism a fost de 68%! Cei mai mulţi absenţi au fost înregistraţi la Grupul Şcolar „Emanuil Ungureanu”, la „Henri Coandă” și la Liceul Azur.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago