A venit toamna, a scazut poluarea de la Continental!

Timișorenii nu se mai plâng atât de tare de poluarea de la Continental. Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, care susține că numărul reclamațiilor a scăzut simțitor în ultima perioadă. Explicația ar putea fi că, fiind toamna, aerul are… altă compoziție.

Timișoara a ieșit de pe lista neagră a celor mai poluate orase din România, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu. „Calitatea aerului în Timişoara este cu adevărat mai bună, în pofida celor 70 de şantiere pe care le avem. Sunt deja şi documentele oficiale în acest sens”, explică acesta. Rămâne însă problema de la Continental, deși și acolo nivelul poluării ar fi mult redus. Robu spune totuși că, în ultima vreme, sunt mult mai puține plângeri venite din partea oamenilor. „S-a întâmplat ca poluarea să fie mai redusă. Nu ştiu cauza. Sunt intervale de timp în care plângerile sunt mai multe, poate şi din cauză că aerul are acum altă compoziţie, altă temperatură, altă presiune, mişcările curenţilor de aer sunt diferite. Mai miroase, dar nu la fel de intens şi nu la fel de frecvent cum se întâmpla în vară”, susține primarul Timișoarei.

El va vizita, la un moment dat, fabrica de anvelope, dar nu știe când. Știe însă ce va face acolo. „Voi merge, însoţit de cetăţeni, să vedem exact ce se întâmplă, să vedem procesul tehnologic, pentru ca lumea să fie împăcată că s-a făcut tot ce se poate face, dacă s-a făcut, iar dacă nu, pentru a putea cere răspicat ceea ce eu am cerut în mai multe întrevederi pe care le-am avut cu conducerea companiei Continental, şi anume luarea de măsuri pentru ca poluarea să fie dacă nu anulată, măcar redusă la limite suportabile”, a concluzionat edilul.

Acum două luni, Nicolae Robu admitea, în sfârșit, că Timișoara pute, dar nu era prea optimist în ceea ce privește o schimbare radicală. „Din păcate, sunt sceptic că se va putea face ca mirosul să dispară cu desăvârşire. Marea greşeală s-a produs atunci când s-au dat aprobări pentru iniţierea acestei investiţii. Era uşor de anticipat că în jurul unei fabrici de cauciucuri nu poate mirosi a Chanel”, declara primarul, în septembrie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago