Categories: Administratie

Primaria il executa silit pe Carpaci si vrea Sectia TBC

Primaria vrea să-l execute silit pe Vladimir Cârpaci și să ceară în schimbul datoriei imobilul în care a funcționat Secția TBC a Spitalului de Copii. Clanul Cârpaci trebuie, de zece ani, să oprească lucrările la o clădire de pe Bd. Eminescu și s-o readucă la stadiul inițial. Pentru că n-a făcut-o, e amendată zilnic cu câte 100 de lei.

Cerem executarea silită a clanului Cârpaci, pentru că, pe strada Eminescu, la numărul 6, a efectuat lucrări neautorizate. Noi am obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care se cere readucerea construcţiei în starea iniţială, în caz contrar sancţiunea fiind de 100 de lei pe zi. În zece ani câţi s-au scurs de când s-a aplicat această hotărâre judecătorească, s-a strâns o sumă de circa 365.000 de lei. Noi cerem acum executarea silită a lui Vladimir Cârpaci, proprietarul acelui corp de clădire pe care a trebuit să îl evacuăm de la Spitalul de Copii. Cerem ca în executarea acestei sume, pentru recuperarea acestei sume să ni se dea acea clădire”, a declarat, luni, primarul Nicolae Robu.

Întrebat de ce nu s-a găsit mai repede această variantă, primarul a declarat că era nevoie de timp. În plus, PMT mai are un termen de judecată într-un proces cu familia Cârpaci, de această dată pentru o datorie a municipalității. „Trebuia ca lucrurile să se desfăşoare, să se strângă şi o sumă pe care o avem noi de recuperat acum. În 14 noembrie, la Înalta Curte de Casaţie vom avea o judecată pe acest subiect al sumei pe care ne-o cere Cârpaci nouă. E vorba de 180.000 de euro”, afirmă Robu.

Pe de altă parte, primăria a atacat actul prin care Vladimir Cârpaci a devenit proprietarul clădirii de pe str. Dr. Liviu Gabor. „Am făcut recurs şi împotriva a tot ce s-a întâmplat cu retrocedarea şi apoi vânzarea acestei clădiri. Considerăm că ar fi trebuit să beneficiem de dreptul de preemţiune. Procesul se va judeca în februarie 2014 la ICCJ. Dacă vom avea câştig de cauză la acest recurs, spitalul va putea reveni primăriei. Eu nu pot vorbi în numele justiţiei, dar ar fi o şansă destul de mare ca sentinţa ce se va pronunţa să aducă lucrurile în stadiul de atunci, să anuleze actul de vânzare-cumpărare şi să ni se acorde nouă dreptul de preemnpţiune. În funcţie de valoarea pe care bunul o va avea, vom face sau nu uz de acest drept. Dar eu sper ca până atunci să intrăm în posesia clădirii prin executarea silită de care vă vorbeam”, a mai spus Robu. Secția TBC a Spitalului de Copii a fost evacuată pe 1 noiembrie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago