Categories: Administratie

Robu: Stoia sa renunte la „fumigenele populiste mediatice”

Conferințele de presă ale lui Traian Stoia l-au scos din sărite pe Nicolae Robu. Primarul îi reproșează viceprimarului că lua date din dosare și le prezenta ca „mari descoperiri personale”. Robu îi cere lui Stoia să termine cu „fumigenele mediatice” și să nu mai acționeze după principiul „eu nu ascult de nimeni (n.m.: din Primărie, evident, căci altfel…)”!

Întâi a izbucnit public, la o inaugurare de străzi nou asfaltate din cartierul Ronaț. Apoi, după ce „bomba” a explodat și a făcut valuri printre politicienii locali, primarul Nicolae Robu a redactat un comunicat în care explică de ce a decis să nu mai lucreze cu Traian Stoia. El pornește de la declarația făcută la televiziunile naționale, prin care anunța declanșarea unor anchete legate de modul în care multe clădiri din Timișoara au ajuns în posesia clanurilor țigănești.

„Am afirmat că, după toate aparenţele, acest lucru s-a întâmplat în stil mafiot, prin cârdăşii între beneficiari şi persoane importante din diverse instituţii ale statului şi administraţiei publice locale: Oficiul de Carte Funciară, Notariate, Instanţe judiciare, Poliţie, Primărie, etc. Primăria Municipiului Timişoara cooperează în prezent cu instituţii abilitate ale statului în încercarea de a face lumină în această speţă (…) o anchetă trebuie să se desfăşoare sub semnul discreţiei, pentru a nu li se facilita celor anchetaţi posibilităţi de contracarare a demersurilor derulate cu privire la ei.

În ceea ce mă priveşte, ca om responsabil, care doreşte cu adevărat reuşita anchetelor şi a cărui credibilitate este totală, date fiind, pe de o parte prestaţia în înaltele funcţii avute anterior, iar pe de altă parte, faptul că n-am avut niciodată nici cea mai mică tangenţă cu domeniul afacerilor imobiliare, am păstrat cu sfinţenie confidenţialitatea. Din păcate, nu acelaşi lucru îl pot spune despre dl. Viceprimar Traian Stoia, care, în pofida atenţionărilor mele, de fiecare dată când afla ce se anchetează şi cum stau lucrurile, organiza conferinţe de presă şi făcea totul public, prezentând informaţiile obţinute de la anchetatori drept mari descoperiri personale”, scrie Robu.

„Cer public, de asemenea, d-lui Viceprimar Traian Stoia, să înceteze cu dezvăluirile neavenite privitoare la aceste anchete, în încercarea de suplinire a lipsei de performanţă în exercitarea atribuţiilor ce-i revin, cu fumigene populiste mediatice care pot împieta asupra bunului mers al anchetelor. (…) Şi-i mai cer d-lui Viceprimar Traian Stoia să acţioneze în limitele legii şi ale prerogativelor pe care le are, şi nu discreţionar, după deviza «eu sunt legea, eu ştiu ce trebuie făcut, eu nu ascult de nimeni (n.m.: din Primărie, evident, căci altfel…)».”, și-a încheiat mesajul primarul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago