Categories: AdministratieEconomic

Senatorul Ardelean: Centrul intermodal a fost „fazat” si va fi terminat candva, nu se stie cand si cum

Parlamentarii de Timiș bat holurile Ministerului Transporturilor, pentru deja faimosul centru intermodal. Spre deosebire de Alin Popoviciu (PDL), care susține că nici vorbă ca această investiție să fie pusă în practică, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean spune că totul e ca și rezolvat. Finanțarea ar fi putut fi acordată deja, însă pentru că „nu suntem Samantha Fox”, s-a preferat realocarea pe exercițiul financiar 2014-2020.

Centrul intermodal agită în continuare apele printre politicienii din Timiș. Ultimul care a intervenit este senatorul liberal Ben-Oni Ardelean. „Lucrez intens de multe luni de zile în discuţiile şi în demersurile de promovare a Timişoarei ca fiind cel mai important centru intermodal pe care România îl poate avea. (…) Din discuţiile cu cei de la minister – şi aici vreau să fac câteva lămuriri – (…) discutăm despre Constanţa, Iași, Craiova, Braşov, Iași, Cluj şi au mai fost şi alte localităţi avansate, (…) Timișoara este net deasupra tuturor celorlalte”, susține Ardelean.

Conform senatorului, Timișoara are cel mai complet dosar din cele depuse la minister, dar centrul nu putea să intre pe finanțarea 2007-2013. „Riscul era să declanşăm acest procedeu, să intrăm pe finanţarea 2007-2013, dar să nu-l terminăm până la finele lui 2015 şi în momentul în care nu l-ai terminat aduci bani din buzunar. N-ai cum să-l termini, fizic, sunt nişte termene de care trebuie să ţii cont. Vorbim aici de achiziţii de terenuri, de licitaţii, de licitaţii contestate, că suntem în România (…) ajungi undeva la mijlocul lui 2015 să începi efectiv construcţia şi n-ai cum să-l termini în şase luni, că nu ești Samantha Fox”, a declarat Ardelean. Liberalul afirmă că s-a convenit cu reprezentanții Ministerului Transporturilor „fazarea” acestui proiect. „În momentul în care îl fazăm şi l-am convenit deja şi în discuţiile cu cei de la Uniunea Europeană, procedeul va continua, indiferent de ce ministru va fi şi de ce guvernare va fi. Ai dat drumul la un procedeu şi atunci, în chestiunea aceasta a fazării, cu siguranţă se va termina. Când, cum, nu ştim. Nu avem cum să estimăm chestiunea asta. (…) Ce aş vrea să ştiţi cu certitudine este că s-a convenit această fazare a procedurii de realizare şi ăsta este un lucru bun pe care am reuşit să-l obţinem”, explică parlamentarul de Timiș.

„Cei din minister, directorii de acolo, secretarii de stat şi bineînţeles per ansamblu guvernul recunosc neoficial, off records, că Timişoara trebuie să aibă acest centru intermodal și că în cel mai scurt timp va trebui declanşată întreaga procedură care se impune pentru realizarea acestui centru”, mai spune Ben-Oni Ardelean. Aceasta admite, pe de altă parte, că nu are încă un act oficial care să-i demonstreze afirmațiile. „Din câte știu, săptămâna viitoare va fi semnat primul acord de fazare a acestui proiect”, a conchis senatorul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

56 de minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

5 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago