Primaria Timisoara habar n-are cate locuinte a vandut in ultimii 20 de ani!

Un control al Curții de Conturi desfășurat la Primăria Timișoara a scos la iveală, conform viceprimarului Traian Stoia, o situație incredibilă. Municipalitatea habar nu are câte imobile cu destinația de locuință mai are în patrimoniu! Acestea au fost vândute de o firmă cu care nu avea contract. Detaliile „afacerii” s-ar afla la Nicușor Miuț, fostul director de la Patrimoniu.

În iulie 2013, Curtea de Conturi a stabilit că Primăria Timișoara trebuie să verifice felul în care s-au vândut clădirile cu destinație de locuință din proprietatea sa și dacă a fost respectată legea în aceste tranzacții. Surpriza, spune viceprimarul Traian Stoia, a venit în momentul în care a cerut să vadă contractul cu OJCVL Tim SRL, firma care se ocupă de ani buni de aceste vânzări. „Nu există niciun contract, deși societatea a tranzacționat imobilele primăriei din 1996 încoace. Nu se găsește nimic, nimic în acest sens. Nu există nicio formă legală, niciun raport al tranzacțiilor făcute și al sumelor care au intrat în conturile municipalității”, susține Stoia.

Altfel spus, primăria nu știe cui, de ce și cât a vândut în materie de locuințe. Situația devine și mai incredibilă. „Am solicitat SRL-ului respectiv, care este condus de soția domnului Popovici, de la Finanțe, date despre vânzări: valoarea acestora, numărul lor… Firma ne-a anunțat că orice informații suplimentare vor fi furnizate doar contracost, la un preț de 60 sau 80 de lei per contract de vânzare”, mai spune Traian Stoia.

Întrebat de ce s-a încheiat contractul taman cu această firmă, social-democratul a fost prompt: „Nicușor Miuț ar putea spune de ce, dar acum e ocupat cu declarațiile pe la alții…”. Fostul director al Direcției de Patrimoniu, care și-a dat demisia din primărie acum circa doi ani, este deja anchetat de DNA în legătură cu unele retrocedări ale unor imobile. Conform lui Stoia, abia de circa patru luni, Direcția de Patrimoniu face inventarul clădirilor pe care le mai deține. Acesta urmează să fie comparat cu acela din 1996.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

52 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago