Arhiva pentru eticheta: inventar

berzele

Berzele nu mai preferă Timișul. Peste 10.000 de cuiburi numărate în acest an în România

Berzele nu mai preferă Timișul. Peste 10.000 de cuiburi numărate în acest an în România

Uite barza! Peste 9.000 de români au descărcat aplicația și au ajutat la numărarea berzelor din România. În total, anul acesta au fost numărate 10.238 de păsări, cu aproximativ 2.000 mai mult decât anul trecut.

Timisul, judetul cu cele mai multe berze. Se face din nou inventarul, poti sa ajuti si tu

Numaratoarea cuiburilor de berze din Romania continua. Aplicaţia mobila “Uite, barza!”, singura aplicație mobilă din Europa pentru recenzarea berzelor able, are o noua versiune, care permite semnalizarea zonelor periculoase pentru berze trimiţând coordonatele GPS și o fotografie. In Timis sunt cele mai multe cuiburi.

Povestile tuturor cladirilor istorice din Timisoara, in curand la un click distanta

Timișoara este orașul în care se găsesc, probabil, cele mai multe imobile istorice din România, dar sunt o mulțime și în județ. În premieră națională, cei de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vor face un „inventar” electronic al acestor clădiri.

Se face inventarul la vestigii in Timis: unde se intra cu excavatorul si de ce

Spun, pentru cei care vor și știu să asculte, povești interesante despre aceste locuri, dar unele dintre ele dispar rapid, poate chiar sub asaltul… excavatorului! Este vorba despre movilele funerare răspândite în Timiș. Direcția Județeană de Cultură se apucă de făcut inventarul.

Cand termina de numarat parcelele, Primaria Timisoara va da terenuri de casa pentru tineri

Tinerii de până în 35 de ani din Timișoara ar putea primi terenuri gratuite pentru a-și construi case. Nu se știe însă când, pentru că municipalitatea nu are încă un inventar al parcelelor care ar putea fi folosite în acest scop. Ultimele cereri au fost primite la PMT în 2010.

Timisoara nu are, oficial, o harta a cladirilor cu risc seismic

Nu știm câte clădiri cu risc seismic sunt în Timișoara, dar, conform ultimelor studii, care datează de acum câțiva ani, în zona de sud a orașului pare mai expusă riscurilor. Primarul Nicolae Robu a cerut un inventar al „bulinelor roșii”, dar spune că informațiile pe care le-a primit până acum sunt contradictorii. În aceste condiții nu se știe nici care sunt magazinele, restaurantele și barurile care ar trebui închise.

Piatra cubica de pe 14 strazi se trece pe inventar! Nu e sigur ca in Piata Unirii e nevoie de ea

Piatra cubică de pe 14 străzi din Timișoara va fi sigur scoasă, dar nu se știe dacă ea va fi utilizată pentru completarea pavajului din Piața Unirii. Urgența a fost însă motivarea vitezei cu care s-a votat, acum trei săptămâni, un proiect în CL. Piatra va fi păstrată pe… inventar.

Sapte case in sase luni: „inventarul” la turnulete merge foarte prost

Jumătate de an – cam atât le-a trebuit angajaților de la Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara să numere ilegalitățile la șapte imobile din oraș! Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de activitatea subordonaților lui Sorin Ciurariu și consideră că e problema acestuia cum gestionează programul angajaților.

Prima saptamana de inventar la turnulete: 300 kilometri parcursi, sub 60 de case cu probleme

Mai puțin de 60 de clădiri cu probleme de turnulețe au fost identificate, într-o săptămână, de angajații Direcției de Urbanism. Operațiunea continuă, dar ea vizează toate încălcările legislației în materie de construcții. Nu se știe cât va dura, dar, după o săptămână, singurul caz clar este cel de pe strada Romulus.

Turnulet cu turnulet, primaria s-a apucat de numarat palatele fara autorizatie

Cătinel, cătinel, pe străzile cu palate țigănești, angajații Direcției de Urbanism vor avea mult de muncă în perioada următoare. La solicitarea primarului Nicolae Robu, ei vor verifica, turnuleț cu turnuleț, imobilele care dețin astfel de briz-brizuri arhitecturale. Edilul nu știe cât va dura inventarul și nici câți oameni vor lucra la realizarea lui.

Politia Locala face inventarul la cersetori si roaga timisorenii sa nu le mai dea bani

Faptul că, odată cu venirea verii, a crescut numărul cerșetorilor de pe străzile Timișoarei este confirmat și de Poliția Locală. Agenții au constatat că, în prima jumătate a anului, sunt cu 30% mai multe persoane fără adăpost. Totul rămâne însă în stadiul de… constatare, pentru că soluții pentru a scăpa de cerșetori nu prea sunt.

Primăria Timișoara

Primaria Timisoara habar n-are cate locuinte a vandut in ultimii 20 de ani!

Un control al Curții de Conturi desfășurat la Primăria Timișoara a scos la iveală, conform viceprimarului Traian Stoia, o situație incredibilă. Municipalitatea habar nu are câte imobile cu destinația de locuință mai are în patrimoniu! Acestea au fost vândute, în ultimii 18 ani, de o firmă cu care nu avea contract. Detaliile „afacerii” s-ar afla la Nicușor Miuț, fostul director de la Patrimoniu.

Robu face ordine in „dezastrul” din patrimoniul Timisoarei

Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia viceprimarului Traian Stoia: patrimoniul Timișoarei e vraiște. El invocă greaua moștenire lăsată de administrația Ciuhandu și vrea acum să afle exact câte clădiri, terenuri şi străzi are oraşul pe care îl are conduce. Conform viceprimarului, în Timișoara sunt cel puțin 4.500 de terenuri și 250 de străzi neintabulate.

Top