Categories: Administratie

„Ingerii Galbeni” isi traiesc ultimele zile de glorie

Teroarea impusă de „Îngerii Galbeni” a ajuns aproape de final. Firma care are pe rol zeci de procese şi plângeri la poliţie şi OPC şi-a intensificat activitatea de ridicare a maşinilor după ce consilierii locali au votat o hotărâre care stabilește reguli noi. Alfred Simonis, inițiatorul hotărârii, anunță că zilele în care „Îngerii” se mai pot comporta discreționar se numără pe degete.

În urmă cu o săptămână, Consiliul Local Timişoara a aprobat o hotărâre conform căreia nicio firmă de tractare auto – și deci nici „Îngerii Galbeni” – nu mai are voie să ridice maşini din parcările oraşului, să le transporte şi să le depoziteze, dacă nu este autorizată de municipalitate. „Din cauza birocraţiei şi a formalităţilor ce trebuie îndeplinite, durează între 10 şi 15 zile de când un proiect de hotărâre votat se pune în aplicare. Durează până se redactează, se trimite către prefect şi se publică la avizierul primăriei. De abia de atunci intră practic în vigoare. Îngerii Galbeni îşi trăiesc ultimele zile de «glorie»”, susține Alfred Simonis, inițiatorul proiectului. În ultima perioadă, angajații firmei de tractări auto îi pun pe șoferii care au rămas fără mașini să semneze declarații pe proprie răspundere în care își asumă vina și sunt de acord să nu-i dea în judecată pe „Îngeri”. „Este un şantaj pentru ca oamenii să-şi poată ridica maşinile. Vor mai trece doar câteva zile până când atât societăţile care ridică maşini, cât şi centrele comerciale care permit ridicarea maşinilor de pe terenul lor vor fi amendate”, mai spune consilierul local Amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei, pentru fiecare mașină ridicată. „Voi milita pentru ca atât direcţiile din primărie, cât şi Poliţie Locală să amendeze aceste abuzuri. Am să îl rog şi pe primarul Nicolae Robu să intervină energic pentru a trimite toate direcţiile abilitate să dea amenzi. Cred că aceste abuzuri vor înceta de la primele amenzi”, a mai spus Simonis.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago