Categories: Politica

Miting pentru monarhie la statuia Regelui Ferdinand

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a organizat sâmbătă un „miting regal”. Acesta este cel de-al doilea eveniment organizat de ANRM, după cel din noiembrie 2013. Foarte puțini timișoreni au răspuns însă apelului monarhiștilor.

În jur 70 de timişoreni s-au adunat sâmbătă la statuia Regele Ferdinand cu steaguri şi flori. Evenimente similare au avut loc în paralel şi la Bucureşti, Craiova şi Cluj-Napoca. „Este o manifestare organizată de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Mohnarhiei. Scopul principal al acestei acţiuni este solicitarea ca în România să se revină la constituţie monarhică. Din 1947, trăim într-o stare de ilegitimitate şi ilegalitate. Practic, ultima constituţie legitimă a României a fost cea din 1923. Constituţia următoare, cea din 1948, nu a fost aprobată de popor şi, practic, toate constituţiile ulterioare au avut la bază această constituţie mincinoasă. Solicităm ca parlamentul să se transforme în adunare constituantă şi să facă paşii necesari pentru reinstaurarea legitimităţii în România”, a spus consilierul local PNŢCD Flavius Boncea.

Evenimentul de sâmbătă a marcat și înființarea filialei Timiș a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. „Este o acţiune care se desfăşoară în paralel în Cluj, Craiova, Bucureşti şi Timişoara. În celelalte trei oraşe sunt organizate și marşuri regale, ei au o activitate mai lungă. Noi ne-am adunat pentru a semna într-un fel actul nostru de naştere, deşi avem doar o lună de activitate în spate”, spune Alexandru Mişvinschi, delegat al filialei Timiş. Din punctul de vedere al ANRM, România ar trebui să redevină monarhie pentru că, în 1947, Regele Mihai a fost forţat să abdice, or, un astfel de gest este nul din punct de vedere constituţional. „Noi încercăm să semnalăm faptul că între 1947 şi 2014 poporul român nu a avut posibilitatea să aleagă într-o constituţie republicană şi monarhică”, mai spune Mişvinschi. La finalul mitingului, revoluţionarul Lorin Fortuna, le-a transmis un mesaj participanților: „Când o să adunaţi ca noi, la Revoluţie, 100.000 de oameni pentru monarhie, atunci să vorbiţi. Până atunci, ciocu’ mic”.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

O oră ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

3 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

4 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

6 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

7 ore ago