Categories: Social

Proprietarul depozitului dintre case promite ca in trei luni face liniste in zona

Timișorenilor de pe strada Mircea cel Bătrân, terorizați de un depozit de materiale de construcții aflat lângă casele lor, li se promite că vor avea parte de zile mai liniștite. Asta se va întâmpla, teoretic, în următoarele două-trei luni, după ce proprietarul depozitului va face o parcare betonată pentru utilajele grele.

Acum câteva săptămâni, Dănuț Leizerovici a cerut ajutorul Primăriei Timișoara, pentru a scăpa de coșmarul în care trăiește de jumătate de an. În toamnă, o firmă și-a deschis, chiar lângă casa lui, pe strada Mircea cel Bătrân, un depozit de materiale de construcție. Se lucrează non-stop, e praf peste tot, iar hărmălaia făcută de utilajele care vin și pleacă devenise insuportabilă. Dănuț Leizerovici a încercat să discute cu proprietarii firmei Axo Util SRL A fost luat însă peste picior. „Alin Miclea mi-a spus că suntem «ghinioniști», că ne-am făcut casă într-o zonă industrială”, a povestit omul. Au venit apoi în control polițiștii locali, care au constatat că „nu s-au constatat aspectele sesizate”. Ulterior, Leizerovici a mai primit un răspuns de la Poliția Locală, care l-a lăsat mască: „Obiectul de activitate al punctului de lucru este cel de «Depozitări», activitate pentru care nu se impune obţinerea acordului de funcţionare emis de Primăria Municipiului Timişoara”.

Acum, viceprimarul Traian Stoia a anunțat că situația se va remedia. „Proprietarul firmei de materiale de construcții a venit în audiență și a promis că va transforma șantierul într-un sediu de firmă. Va turna o platformă betonată unde vor gara mașinile și o hală pentru birouri. Zgomotele se vor reduce, iar vecinii nu vor mai fi deranjați”, a declarat Stoia. Conform acestuia, dar contrar celor relatate de Dănuț Leizerovici, Poliția Locală ar fi și amendat firma respectivă. Termenul pentru îndreptarea lucrurilor este, cel puțin la nivel declarativ, de două-trei luni. Oamenii din zonă iau oricum în considerare posibilitatea ca, în cazul în care situația lor nu se va rezolva, să dea în judecată primăria.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago