Categories: EconomicPolitica

Fiindca face politica, nu asfalt, liberalul Ioan Ambrus e ca si schimbat de la Drumuri

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timiș, liberalul Ioan Ambruș, și-ar putea pierde funcția chiar luni. Pe ministrul Transporturilor, Dan Șova, l-a enervat lipsa lui Ambruș de la „vizita de lucru” de duminică, mai ales că, spune ministrul, oricum acesta n-are nicio o treabă cu drumurile.

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a venit duminică în Timiș într-o vizită combinată, de lucru și politică. În prima fază, oficialul a fost pe teren, la ieșirea spre Sînandrei și apoi la Șanovița, unde a discutat despre viitoarele autostrăzi ale Timișului, care vor fi gata înspre 2020. Șova a fost însoțit de directorul general al CNANDR, Narcis Neaga, și i-a luat la „trei păzește” pe reprezentanții constructorului autostrăzii Timișoara-Lugoj II, la Șanovița. Vizita ministrului a fost plină de lucruri „inacceptabile”: fără șeful DRDP Timiș, fără reprezentanții constructorului Tirenna Scavi și fără reprezentanții unității de implementare a proiectului de la CNADNR.

După ce a fost remarcată lipsa directorului DRDP Timiș, Ioan Ambruș, ministrul a spus, flegmatic, că n-a discutat cu acesta. Întrebat dacă intenționează să-l înlocuiască pe liberal, Șova a dat-o la întors, dar în final nu s-a putut abține. „Schimbările nu le decid eu, le decide consiliul de administrație al CNADNR. Dacă sunt schimbări, sunt doar de natură profesională. Strict profesional, Ioan Ambruș este singurul șef de regională care nu are legătură cu drumurile. Nu știu cu ce partid are legătură, dar cu drumurile nu are legătură sigur”, a spus ministrul. Ambruș ar fi fost invitat la această vizită de lucru, dar Șova n-a putut oferi detalii, pe motiv că nu e „secretară la Ministerul Transporturilor”.

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a declarat că Ambruș ar fi fost anunțat de această acțiune de consiliul județean și prefectură, dar a preferat s-o ignore. „Nu se pune problema de invitații de partid. Dacă vin de la CJ sau prefectură, ele sunt făcute în mod profesional. Dacă Ioan Ambruș a transformat invitația în mod politic sau vrea, așa cum se poartă în Banat, să mă duc la el cum se merge la nuntă cu baticurile legate, îmi pare rău, dar nu pot s-o fac. Dânsul a catalogat încă de la început invitația noastră ca fiind politică și participă acum la alte acțiuni politice de altă culoare”, a spus șeful CJ Timiș.

Scaunul lui Ambruș pare să se clatine serios, iar luni el și-ar putea pierde funcția. O spune chiar ministrul Dan Șova, alergic la directorii care fac… politică. „Nu-mi plac șefii de regionale care fac politică. Șeful de regională trebuie să facă asfalt. Nu mă ocup de schimbarea de directori, nu mă interesează. Pe mine mă interesează să-și facă treaba și ca în fruntea regionalelor să se afle ingineri de drumuri. Ioan Ambruș nu este inginer de drumuri din păcate, dar nu l-am pus eu. Luni urmează să am un raport pe masă și probabil că vor fi schimbări”, a conchis social-democratul. Ioan Ambruș este președintele PNL Lugoj.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

10 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago