Categories: Politica

PNL şi PDL incep calculele, Popoviciu se pregateste sa defileze alaturi de Robu

Adversari de moarte până în urmă cu câteva zile, PNL şi PDL strâng rândurile şi se gândesc deja cum vor strica vechile majorităţi USL din consiliile locale din toată ţara. Deputatul PDL Alin Popoviciu susţine că pisica ar trebui ruptă prima oară în Timiş, în timp ce senatorul liberal Petru Ehegartner crede că va fi o adevărată nebunie în încercarea de reconfigurare a unor noi majorităţi.

„O alianţă sănătoasă are nevoie şi să refacă majorităţile în teritoriu. Nu poţi să fii în alianţă cu PNL la nivel central şi la nivel local să fii cu PSD sau altcineva. Sper ca Timişul să fie printre primele, dacă nu primul judeţ unde vom încerca să refacem majoritatea PDL-PNL. La nivel local şi judeţean trebuie să venim cu un proiect clar de dreapta, iar ceea ce vom scrie acolo să şi fim în stare să facem”, ne-a declarat deputatul Alin Popoviciu, prim-vicepreşedintele PDL Timiş. Popoviciu mai spune că nu glumea deloc când, în urmă cu jumătate de an, vorbea despre cum va merge cu primarul Nicolae Robu de mână în campania electorală din 2016. În acea perioadă, Popoviciu lansa săptămânal atacuri dure la adresa edilului liberal al Timişoarei. „Eu l-am şi lăudat pe Nicolae Robu când a făcut lucruri bune, când a spus că nu a primit bani de la guvern, când a spus că nu are sprijin de la Bucureşti. Aş vrea să facă şi pasul final, să se rupă definitiv de PSD”, ne-a mai spus Popoviciu.

Colegiul său de parlament, senatorul liberal Petru Ehegartner, susţine că va fi o adevărată nebunie în consiliile locale, în procesul de rupere de foştii partneri din PSD şi reorientarea spre PDL. „Situaţia va fi foarte complicată. Este lucrul de care îmi este cel mai groază. În comunităţile unde lucurile nu erau uşor agreate în vechea formulă am reuşit să-i armonizăm şi să fie linişte. Va fi o întreagă nebunie în multe situaţii, în unele poate nu va fi atât de complicat. E delicat, sunt proaspete multe amintiri”, ne-a spus senatorul Petru Ehegartner. „Dacă se va pune problema fuziunii şi se va face un calendar, lucrurile trebuie să demareze foarte repede. Eu fuziunea nu o văd posibilă decât după prezidenţiale. Va fi o etapă formală şi una oficială. Cu toate acestea, văd cu siguranţă un candidat comun la prezidenţiale, altfel totul ar fi în zadar. Sub aspect logistic şi de structuri, lucrurile sunt avantajul ambelor partide”, ne-a mai declarat Ehegartner.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago